hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li ekonomistten çılgın yorum! Fed faizi yüzde 8'e çıkarmalı

    ABDli ekonomistten çılgın yorum Fed faizi yüzde 8e çıkarmalı
    expand

    ABD'li ekonomi stratejisti Dominique Dwor-Frecaut, enflasyonu kontrol etmek için yüzde 8'lik federal fon oranının gerekli olduğunu söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York Fed'in eski bir ortağı ve finans piyasasının görüşlerine uzak fikirleriyle tanınan ekonomi stratejisti Dominique Dwor-Frecaut, Fed'in gösterge faiz oranını yükseltmesi gerektiğini söyledi.

    Enflasyonu istikrara kavuşturmak için mevcut yüzde 4,5-yüzde 4,75 seviyesine karşı yüzde 8 oranını savunan ekonomist, "Fed'in iki katına çıkması gerekecek çünkü hane halklarının ve işletmelerin çok uzun bir süredir çok düşük faiz oranlarında kilitlenebildiği birkaç on yıllık çok düşük faiz oranlarından çıkıyoruz" dedi. 

    Dwor-Frecaut, “ABD, hanehalkı kaldıraçsızlaştırma ve çok güçlü bilançolar nedeniyle para politikası sıkılaştırmasına karşı 10 yıl öncesine göre daha bağışık. Politika sıkılaştırması, fiyatların sabitlendiği konut gibi faiz oranına duyarlı piyasalarda bile yeterince etki yaratacak kadar güçlü olmadı.” diye konuştu.

    ABD, enflasyonun yıllık yüzde 4,8 ile yüzde 6,3 arasında gezindiği Temmuz-Ekim 1990'dan bu yana yüzde 8'lik bir federal fon oranını görmedi. Dominique Dwor-Frecaut, benzer yorumlarını bir yıl önce de yapmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow