hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyonu açıklanır açıklanmaz fırladı... İşte son Bitcoin ve altın fiyatları

    ABD enflasyonu açıklanır açıklanmaz fırladı... İşte son Bitcoin ve altın fiyatları
    expand

    ABD TÜFE'nin beklentiler doğrultusunda Şubat ayında yüzde 6 artmasıyla ons altın fiyatı, mütevazı bir kar artışıyla 1.900 doların üzerinde tutunurken Bitcoin ise 26.500 dolar bandına kadar bir sıçrama gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın piyasası, ABD enflasyon verilerinin sürekli olarak yüksek kalması ve daha geniş ekonomiye bulaşma tehdidi nedeniyle yeni bir ivme kazanmayarak ons başına 1.900 doların üzerinde yerini sağlamlaştırdı.

    ABD Çalışma Bakanlığı merakla beklenen Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) Ocak ayındaki yüzde 0,5'lik artışın ardından geçen ay yüzde 0,4 arttığını duyurdu. Veriler Dow Jones beklentileriyle aynı geldi.

    Ülkedeki bankacılık krizi tehdidi nedeniyle dün önemli yükselişler kaydeden fiyatlar, son enflasyon verilerine pek tepki vermedi. Son işlemlerde ons altın gün için yüzde 0,23 düşüşle ons başına 1.912 dolardan işlem gördü.

    BITCOIN'DE YÜZLER GÜLÜYOR

    Enflasyon verisi öncesi 24.680 dolar civarında işlem gören Bitcoin dakikalar içerisinde yüzde 7.3'lik artış görerek 26.500 doları gördü. Lider kripto parada günlük yükseliş yüzde 18'i aştı. Benzer şekilde Ethereum günlük yüzde 10.3 artışla 1.745 dolara çıktı.

    Verinin ardından Fed'in 22 Mart'ta Fed'den  baz puanlık bir faiz artırımı geleceğine yönelik beklenti iyice güçlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Forexlive.com'un baş döviz stratejisti Adam Button, Kitco News ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, "En azından Fed Fon oranlarının zirvesini ve kapanışını görebildiğiniz zaman altın almak istersiniz" dedi.

    Capital Economics'in ABD'li baş ekonomist yardımcısı Andrew Hunter, enflasyon inatla yüksek kalmaya devam ederken, Fed'in artık büyüyen büyük bir bankacılık krizi tehdidine daha fazla odaklanacağını söyledi.

    Hunter, "Görünüşe göre, enflasyonun devam eden gücü, finansal istikrarı korumaya odaklandığı için Fed için bir ikilem oluşturuyor. Ancak mevcut kriz nispeten hızlı bir şekilde çözülse bile, bunun sonucunda kredi koşullarında meydana gelen sıkılaşmanın kalıcı hasara yol açacağını düşünüyoruz." ekonomiye" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow