hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika haberi! ABD enflasyonu beklentilerin altında geldi

    Son dakika haberi ABD enflasyonu beklentilerin altında geldi
    expand

    Son dakika haberine göre Merakla beklenen ABD enflasyonu belli oldu. Çalışma Bakanlığı tüketici fiyat artışını yıllık yüzde 6 şeklinde açıkladı. S&P Global beklentisinin yüzde 0,1 ile altında kalan enflasyon Dow Jones beklentisine ise paralel gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Çalışma Bakanlığı'nın bildirdiğine göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,4 artarak yıllık enflasyonu yüzde 6 oranına getirdi. Her iki okuma da tam olarak Dow Jones tahminleriyle aynı çizgideydi. S&P Global tahminleri ise yüzde 0,1'lik oranla üstte kaldı.

    Değişken gıda ve enerji fiyatları hariç tutulduğunda çekirdek TÜFE Şubat'ta yüzde 0,5 ve 12 aylık bazda yüzde 5,5 arttı.

    PİYASALARIN VERİYE TEPKİSİ

    Açıklama, piyasalarda dalgalanma yaratırken ilk bakışta pozitif bir algıya işaret etti.

    Yarınki üretici fiyat endeksi (ÜFE) ile birlikte rapor, politika yapıcıların 21-22 Mart’taki toplantılarından önce görecekleri enflasyonla ilgili son veri noktaları olacak.

    GÖZLER ŞİMDİ FED'DE

    Piyasalar şimdi genel olarak Fed’in gösterge faiz oranında 0,25 puanlık bir artışı daha onaylamasını bekliyor.

    Bununla birlikte, son günlerde bankacılık sektöründeki çalkantı, yetkililer bir dizi sıkılaştırma önleminin geçen yıl üzerindeki etkisini gözlemlerken, merkez bankasının yakında faiz artırımlarını durduracağına dair sinyal verebileceğine dair spekülasyonları alevlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salı sabahı piyasalar yaklaşık yüzde 4,92′lik bir zirve veya nihai oranı fiyatlıyordu, bu da yaklaşmakta olan artışın son olacağı anlamına geliyordu. Vadeli işlem fiyatları dalgalı ve bu hafta beklenmedik şekilde güçlü olan enflasyon raporları muhtemelen yeniden fiyatlandırmaya neden olacak.

    Her iki durumda da, piyasa duyarlılığı önemli ölçüde değişti.

    3 GÖSTERGEDE SON DURUM

    Analistler ons altının 1.905 dolardaki direnç noktasının açıklamanın yapıldığı 15:30 itibarıyla korunduğunu belirtiyor. Ons altın 15:55'te 1.910 seyrediyor.

    Aynı dakikalarda Brent petrol 79 dolar seviyesinde devam etti.

    ABD 2 yıllık devlet tahvilleri yüzde 4,05 ile yüzde 4,01 arasındayken 10 yıllıklar yüzde 3,75 civarında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow