hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed açıkladı, altın fırladı! Kararla birlikte yeni tahminler geldi... İşte aytıntılar

    Fed açıkladı, altın fırladı Kararla birlikte yeni tahminler geldi... İşte aytıntılar
    expand

    Fed Başkanı Powell'ın konuşmasında son değişikliği açıklamasıyla altın fiyatı fırladı. Bankacılık krizinin piyasaları vurmasının ardından gelecek karar merak ediliyordu. Powell, Fed'in faiz artırımlarında sona yaklaştığını vurguladı. Altın fiyatları , Fed'in büyük ölçüde piyasa beklentileriyle uyumlu olan yüzde 0,25'lik faiz oranı artışının hemen ardından, yeni tahminler için hareketini yaptı. İşte uzman yorumları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Federal Rezerv'in FOMC toplantısı 25 baz puanlık faiz artırımıyla sona erdi. Federal Açık Piyasalar (FOMC) açıklamasında, bu yıl bir faiz artırımının daha olası olduğu ve mevcut bankacılık krizinin ABD ekonomisi üzerinde muhtemelen olumsuz bir etkisi olacağı belirtildi. FOMC açıklaması, piyasanın başlangıçta ABD para politikasına daha az şahin olarak baktığı faiz oranlarında devam eden artışlara atıfta bulunan ifadesini bıraktı. Karardan önce gerileyen ons altın kararla birlikte önünü açık bularak tekrar yükselişe geçti.

    Pazartesi günü, Mart 2022′den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmak için 2.000 doları aşan altın, saat 09:25 itibarıyla ons başına 1.980 dolar civarından işlem görüyor. Kilit dış piyasalar bugün ABD doları endeksinin sağlam bir şekilde düşük olduğunu görüyor. Küresel borsalar bugün karıştı.

    TOPARLANMA GÖRÜLÜYOR

    OANDA'dan piyasa analisti Craig Erlam şunları söyledi:

    "Her seferinde bir gün alıyormuşuz gibi hissettiriyor... Dramasız geçen her gün, mini bankacılık krizini geride bırakabileceğimiz noktaya bir adım daha yaklaşıyor. Ancak henüz erken günler ve yatırımcılar bunun fazlasıyla farkında, bu nedenle bu noktada geçici bir toparlanma görüyoruz."

    ONS ALTINDA YENİ ZİRVE

    Refinitiv verilerine göre altının tüm zamanların en yüksek seviyesi Ağustos 2020′de 2.075 dolardı. Merkez bankalarından gelen talep muhtemelen rüzgarı devam ettirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finansal hizmetler şirketi CMC Markets’ten Tina Teng, “Fed’in faiz artırımlarında daha erken bir dönüş yapması, ABD doları ve tahvil getirilerindeki potansiyel düşüş nedeniyle muhtemelen altın fiyatlarında başka bir artışa neden olacak” dedi. Altının ons başına 2.500 ila 2.600 dolar arasında işlem görmesini bekliyor.

    Wheaton Precious Metals’in CEO’su Randy Smallwood, “Merkez bankasının sürekli altın alımı uzun vadeli fiyatlar için iyiye işaret” dedi.

    "Önümüzdeki aylarda altında güçlü bir performans görmemizin çok makul olduğunu düşünüyorum. Yıldızlar, çok geçmeden yeni zirveleri kırabilecek olan altın için hizalanıyor gibi görünüyor." diyen Smallwood, altın fiyatlarının 2.500$’ı göreceğini tahmin ediyor.

    Mart ayı sonlarında Fitch Solutions, altının ”önümüzdeki haftalarda” 2.075 dolara ulaşacağını tahmin etmişti. Firma, bu görünümü “küresel finansal istikrarsızlığa” dayandırıyor ve altının ”önümüzdeki yıllarda Covid öncesi seviyelere kıyasla yüksek kalmasını” beklediğini de sözlerine ekliyor.

    GRAM ALTIN NE KADAR?

    24 ayar külçe altının gram satış fiyatı saat 09:25 itibarıyla 1.212 TL seviyesinde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow