hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ons altın 2 ayın en yüksek seviyesinde! Gramda yeni rekor

    Ons altın 2 ayın en yüksek seviyesinde Gramda yeni rekor
    expand

    Altın, ons başına 1.980 doların üzerine çıkarak ABD enflasyonundaki düşüş ve Fed'in parasal sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaştığına dair umutlarla iki ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. Buna paralel olarak dolar TL kurundaki yükseliş gram altına rekorlar getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ons altın bu sabah 1987,52 dolara kadar yükseldi. Bu seviye en son 17 Mayıs'ta görülmüştü. Dolar endeksindeki geri çekilme ons fiyatına destek veriyor.

    Dolar endeksi, yatırımcıların Fed para politikasına ilişkin görünümü değerlendirmeye devam etmesiyle 100 puanını yeniden kazandı. Yine de, Fed'in mevcut parasal sıkılaştırma döngüsünün sonuna ulaşmış olabileceğine dair umutları artıran ABD enflasyonunun düşmesi nedeniyle dolar uluslararası alanda bir yılı aşkın süredir en düşük seviyelerine yakın seyrediyor.

    Dün 1710 liradan açılan gram altın 1734 liraya kadar yükselerek tüm zamanların zirvesini test etti. Gram altın günü 1703 liradan kapattı.

    Bugüne 1703 liradan başlayan gram altında gün içerisinde en düşük 1700 lira, en yüksek ise 1727 lira seviyeleri görüldü.

    CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow