hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul'da günün beklentileri 20.07.2023

    Borsa İstanbulda günün beklentileri 20.07.2023
    expand

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün yüzde 3,24 değer kazanarak günü 6.571,28 puandan tamamladı. Analistler önceki günün kayıplarını telafi eden endeksin kritik Merkez Bankası faiz kararı gününde beklenen veri ve gelişmeleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BIST 100 endeksi, dün 206,28 puan ve yüzde 3,24 artarak günü 6.571,28 puandan kapattı. Gün sonunda Bankacılık endeksi yüzde 4,28 ve holding endeksi yüzde 3,35 değer kazandı. 

    Toplam işlem hacmi 119 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

    Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasalar için önemli faiz kararını açıklayacak.

    Gedik Yatırım yeni gün için hazırladığı bülteninde "Faiz kararı ve gelecek açıklamalar sonrası piyasalarda volatilite görülebilir. Teknik olarak, 5 günlük hareketli ortalamanın yeniden üstünde kapanış gerçekleştiren endekste, gün içi yükselişlerde tarihi zirve olan 6.662 seviyesini ilk güçlü direnç olarak takip ediyoruz. Zirve üstünde yerleşme görülmesi halinde 6.735-6.750 bölgesini hedefleyen alımlar beklenebilir. Olası kar satışlarında 6.480 seviyesi destek olarak görülmekte. Desteğin kırılması durumunda 6.400 bölgesine doğru satışlar ivme kazanabilir." ifadelerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahlatcı Yatırım "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bir hafta vadeli repo faiz oranı bugün revize edilecek. Yeni faiz oranı önceki işlem günlerinde baskı oluşturmuş olsa da Borsa İstanbul’da iştah devam ediyor. Kritik eşik 6.500 seviyesinin aşılması ve bu seviye üzerinde kapanış gelmiş olmasıyla artık 2. Çeyrek bilanço beklentileri fiyatlaması devreye girecektir. Bilanço beklentilerinde mevsimsel etkilerle beraber ihracat oranları da yatırımcıların hisse seçimlerinde önemli bir faktör olabilir. Yabancı takas oranında ılımlı artış devam ediyor, yabancı girişlerinde ilk yansıma BİST30 hisselerine yansıyor. Seçim sonrasında başlayan bu yabancı artışında, yeni faiz politikalarıyla beraber kur riskinin azalmış olması rol oynuyor." değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow