hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amazon 8 kasiyersiz mağazasını kapatıyor

    Amazon 8 kasiyersiz mağazasını kapatıyor
    expand

    Amazon sekiz kasiyersiz Go mağazasını kapatıyor. Şirket ayrıca Arlington, VA'daki ikinci genel merkezinin inşaatını da durdurdu.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amazon, New York'ta iki, Seattle'da iki ve San Francisco'da dört olmak üzere 8 kasiyersiz Go mağazasını 1 Nisan'da kapatıyor.

    E-ticaret devi duyuruyu, giderek daha fazla insanın uzaktan çalışmayı tercih etmesi karşısında ofis ihtiyaçlarını yeniden değerlendirirken Virginia, Arlington'daki ikinci genel merkezinin inşaatını durdurduğunu kabul ettiği gün yaptı.

    Ocak ayında şirket, planlanan işten çıkarmaları 10.000'den 18.000 kişiye çıkarmıştı.

    Şirket sözcüsü Jessica Martin, yayınlara yaptığı açıklamada "Herhangi bir fiziksel perakendeci gibi, biz de mağaza portföyümüzü periyodik olarak değerlendiriyor ve yol boyunca optimizasyon kararları alıyoruz. Amazon Go formatına bağlı kalıyoruz, dünya çapında 20'den fazla Amazon Go mağazası işletiyoruz. ABD ve hangi konumların ve özelliklerin müşterilerde en çok yankı uyandırdığını öğrenmeye devam edecek." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amazon'un ülkede hâlâ 20'den fazla Go mağazası olmasına rağmen, fiziksel perakende alanını fethetmek için uzun süredir mücadele ediyor ve sık sık stratejilerini değiştiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow