hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amerika'nın en büyük bankalarından Apple Pay ve PayPal'a rakip

    Amerikanın en büyük bankalarından Apple Pay ve PayPala rakip
    expand

    Amerika'nın en büyük bankaları Salı günü Apple Pay ve PayPal'ın yerine geçecek bir elektronik cüzdan planlarını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin en büyük 7 bankası Zelle elektronik ödeme hizmetlerini yürüten Early Warning Services şirketi ile çalışıyor. Zelle'den ayrı çalışacak yeni elektronik cüzdan, insanların çevrimiçi alışveriş yapmasına olanak tanıyacak. Zelle şu anda öncelikle birbirini tanıyan kişiler arasında para transferine izin veriyor.

     Dijital cüzdan, bankaların şu anda Apple Pay ve benzeri hizmetler kullanılarak yapılan satın almaların kontrolünü yeniden kazanma girişimidir. Yeni dijital cüzdanın bu yıl içinde belirsiz bir zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

    EWS'ye sahip olan yedi banka şunlar olacak:

    JPMorgan Chase (JPM)

    Bank of America (BAC)

    Wells Fargo (WFC)

    Capital One (COF)

    PNC (PNC)

    US Bancorp ve Truist (TFC) .

    EWS, 2022 sonuçlarını henüz bildirmedi, ancak 2021'de müşterilerin 2021'de Zelle aracılığıyla bir önceki yıla göre %59 artışla 490 milyar dolarlık ödeme gönderdiğini söyledi. Bu, o yıl Venmo tarafından gerçekleştirilen 230 milyar dolarlık ödemelerin ve transferlerin iki katından fazla olsa da, PayPal tarafından yönetilen hacmin yaklaşık yarısı kadar. Hem PayPal'ı hem de Venmo'yu içeren PayPal Holdings (PYPL) , 2021'de toplam 1,25 trilyon dolarlık ödeme hacmine sahipti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow