hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Macaristan AB'den doğal gaz için Azerbaycan'a yönelmesi istedi

    Macaristan ABden doğal gaz için Azerbaycana yönelmesi istedi
    expand

    Macaristan, Brüksel'in Azerbaycan'dan doğal gaz alımına öncelik vermesi ve çeşitlendirilmiş enerji dağıtımlarını güvence altına alması gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Slovakya Avrupa Komisyonu'ndan (AK) AB'ye Azerbaycan gazı sevkiyatını artıracak altyapı geliştirme çalışmaları için fon ayırmasını talep etti.

    Budapeşte'nin yaptığı duyuruya göre, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Jabbarov ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Brüksel'i "öncelik olarak enerji arzı sorununu ele almaya ve mali destek sağlamaya" çağırdı.

    Yetkiliye göre, Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Slovakya üzerinden akan Azerbaycan gazının artan hacimlerini sağlayacak yeni ve mevcut altyapının inşa edilmesi ve güncellenmesi için aranan yatırım gerekiyor.

    Macar yetkiliye göre, Güney ve Orta Avrupa'da enerji güvenliğini sağlaması gereken projeler, yeni ara bağlantıların inşasını ve mevcut olanların kapasitelerinin artırılmasını içerecek.

    Szijjarto, "Bu durum, AB'nin Orta Avrupa'da arz güvenliği için çeşitlendirmenin önemi hakkında şimdiye kadar duyulan konuşmadan gerçek bir çeşitlendirmeye doğru adım atmaya hazır olup olmadığını gösterecek" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow