hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte ECB Mart 2023 faiz kararı!

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu İşte ECB Mart 2023 faiz kararı
    expand

    Avrupa Merkez Bankası ECB Mart 2023 faiz kararı açıklaması ise Euro’nun durumuna yön verecek. Bir süredir faiz artırımı politikasını benimseyen ECB’den yeni bir faiz artışı daha beklense de kesin karar yapılan açıklama ile ortaya çıktı. Peki, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? ECB Mart 2023 faiz kararı ne oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalarda Euro’nun durumuna yön verecek açıklamalar için gözler bu hafta Avrupa Merkez Bankası’nda olacak. Geçtiğimiz aylarda faiz artırımı yoluna giden banka Euro’da önemli bir yol haritası çizmişti. Yatırımcıların beklentisi yeni bir faiz artışı daha geleceğine yönelik olsa da kesin karar yapılacak açıklama sonrasında ortaya çıkacak.

    AVRUPA MERKEZ BANKASI (ECB) FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

    ECB’nin Mart 2023 faiz kararı açıklaması perşembe günü geldi. Avrupa Merkez Bankası 16 Mart 2023 Perşembe günü mart ayına ilişkin kararını duyurdu, karar 16:15'te açıklandı. Yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre ECB faiz kararı faiz oranlarında 50 baz puanlık artırıma gidilmesi yönünde oldu.  Banka ana refinansman faizini yüzde 3,50; marjinal fonlama tesisini yüzde 3,75 ve gecelik mevduat faizini de yüzde 3 seviyesine çıkardı.

    CANLI EURO, DOLAR VE DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    ECB Başkanı Lagarde, önceki açıklamasında 20 uluslu Euro Bölgesi'nde fiyat istikrarını yeniden sağlamak için "ne gerekiyorsa" yapmaya hazır olacaklarına dair söz vermişti. Öte yandan ECB yetkililerinin "ABD'deki banka iflaslarının bölgeye sıçramasını beklemediklerini" söyledikleri ifade edilmişti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞUBAT AYI KARARI NE OLMUŞTU?

    Avrupa Merkez Bankası (ECB), geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen yılın ilk toplantısında da faiz artırdı. Banka politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 3 seviyesine çıkarttı. Böylece Avrupa Merkez Bankası faiz oranını 2008'den beri en yüksek düzeye yükseltmiş oldu. Karar metninde Mart ayı için, "Banka Mart ayında yapılacak para politikası toplantısında faizi 50 baz puan daha artırmaya niyetli" ifadeleri kullanıldı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow