hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bank of America CEO'su ABD konut piyasasında sancılı iki yıl bekliyor

    Bank of America CEOsu ABD konut piyasasında sancılı iki yıl bekliyor
    expand

    Bank of America CEO'su Moynihan, Amerikalıların ekonomi için en kötü durumun konut satışlarında olabileceğini ve 2 yıl sürebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin en büyük bankalarından Bank of America CEO'su Brian Moynihan, 2023'te ekonomik bir gerilemeye hazırlandığını ancak olası durgunluğun kısa ve ılımlı olacağından da umutlu olduğunu söyledi.

    Fakat Moynihan, konut piyasası için ileride daha zor zamanlar olabileceğinden endişe ediyor. Mortgage oranları, Federal Rezerv'in bir dizi agresif faiz oranı artışı nedeniyle bu yıl fırladı. Bu, birçok genç Amerikalı için ilk evini satın alma zorlaştı.

    Moynihan "Bu en zor şey. Ekonomiyi yavaşlatmak zorundasınız. Enflasyonu yavaşlatmak zorundasınız. Ve bunu yapma şekliniz faiz oranlarını yükseltmektir. Fed'in politikalarının amaçlanan sonucu, bir ev satın almaya çalıştığınızda iyi hissettirmiyor.” ifadelerini kullanırken faaliyet normale dönene kadar konut piyasasında iki yıl sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

    Moynihan "Bunun bu yılın başlarında olacağı tahmin ediliyordu. Gerçek bir yavaşlama olacaktı. Fed oranları artıracaktı ve hepsi büyük ölçüde ABD'li tüketici yüzünden ertelendi." dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow