hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bank of America: Teknoloji yatırımı sona erdi

    Bank of America: Teknoloji yatırımı sona erdi
    expand

    Bank of America stratejisti Savita Subramanian, ABD hisse senetlerindeki ayı piyasalarının tarihsel olarak liderlik değişikliğine yol açtığını ve teknoloji yatırımna karşı "eski ekonomi sektörlerinin" bu döngünün muhtemel kazananları olduğunu öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bank of America'ya göre, Fed'in yıllarca süren sıfır faiz oranı politikasının (ZIRP) hızlı büyümeyi finanse etmek için ucuz borç kullanabilen teknoloji firmalarındaki spekülatif yatırımları körüklemesinden sonra, “bedava para” dönemi sona erdi.

    Bankanın hisse senedi stratejisti Savita Subramanian notunda, "Ayı piyasaları tarihsel olarak liderlik değişikliğine yol açtı. Bu da eski ekonomi sektörlerinin muhtemelen bu döngünün kazananları olduğunu gösteriyor." diye yazdı.

    Subramanian, faiz oranlarının muhtemelen "daha uzun süre yüksek kalacağını" öne sürüyor, bu da yatırımcıların enerji, malzeme ve sanayi dahil "eski ekonomiyi" temsil eden sektörlere bakması gerektiği anlamına geliyor. Stratejist, “Eski ekonomi 10 yılı aşkın süredir sermayeden mahrum kaldı, oysa teknoloji bedava paranın tadını çıkardı. Bu politikanın sona ermesiyle, uzun süreli yetersiz yatırım arz sorunlarına yol açtığı için sarkacın eski ekonomiye geri döndüğünü görüyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teknoloji hisselerinin acımasız 2022 yılından sonra, beklenenden daha güçlü işgücü piyasası verileri ve düşen enflasyon yatırımcı güvenini artırdığı için sektör Ocak ayında keskin bir şekilde toparlandı . Ancak bu ay farklı bir hikaye oldu, teknoloji ağırlıklı Nasdaq 2 Şubat'tan bu yana yaklaşık yüzde 5 düştü. Düşüşten sonra bile, Subramanian büyüme odaklı teknoloji hisselerinin hala bir durgunluk riskini fiyatlamadığı konusunda uyardı.

    Sonuç olarak, emtia üreticileri ve hatta ev inşaatçıları gibi eski ekonomiyi temsil eden sektörler, hisse senedi risk primine dayalı S&P 500 ile karşılaştırıldığında “rekor bir iskonto” ile işlem görüyor.

    Yine de Subramanian, genel olarak ABD'de borsanın aşırı değerli olduğu konusunda uyardı.

    S&P 500 şu anda, son on yılın ortalamasının yüzde 20 üzerinde, 18 kattan fazla vadeli kazançla işlem görüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow