hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bankacılık baronu öldü! Rothschild ailesinin önde geleniydi: İşte Lord Jacob Rothschild'ın işleri ve serveti...

    Bankacılık baronu öldü Rothschild ailesinin önde geleniydi: İşte Lord Jacob Rothschildın işleri ve serveti...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bankacılık devi Rothschild öldü. Ailesinin dün yaptığı açıklamaya göre Lord Jacob Rothschild 87 yaşında hayata veda etti. Arkasında koca bir servet ve bir o kadar spekülasyon bırakan Baron'un hikayesi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rothschild bankacılık hanedanının bir üyesi ve finansçı olan Lord Jacob Rothschild, ailesinin dün yaptığı açıklamaya göre 87 yaşında hayatını kaybetti.

    Sanat alanında da tanınan ve Ulusal Miras Anma Fonu'na başkanlık eden İngiliz asilzade, kariyerine 1963 yılında aile bankası NM Rothschild & Sons'da başladı. Daha sonra 1980 yılında Sir Mark Weinberg ile birlikte şu anki adı St James's Place olan J Rothschild Assurance Group'u kurdu. Lord Rothschild ayrıca ailenin hayırsever portföyünü yönetmek üzere Windmill Hill Asset Management'ı kurdu.

     

    50 YILLIK EVLİLİK

    Kanadalı bir finansçının torunu olan ve 2019 yılında ölen Serena Mary Dunn ile 50 yılı aşkın bir süre evli kalmış ve bu evlilikten dört çocuğu olmuştu.

    İŞTE SERVETİ

    Lord Rothschild'ın ailesi, geçen yılki Sunday Times Zenginler Listesi'ne göre yaklaşık 825 milyon sterlinlik (1 milyar doların üzerinde) bir servete sahip durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LİYAKAT NİŞANI ALDI

    Lord Rothschild 2002 yılında Kraliçe 2. Elizabeth tarafından Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmiş, 2013 yılında ise Galler Prensi Sanat Hayırseverliği Madalyası'nı almıştı.

    DÜNYAYI ŞEKİLLENDİRDİLER

    Rothschild ailesi 19. yüzyılda Frankfurt'taki Yahudi gettosundan çıkarak, savaşları ve imparatorlukları finanse eden ve Avrupa'nın ekonomik ve siyasi tarihini şekillendirmeye yardımcı olan dünyanın en zengin ve en güçlü finansal hanedanlarından biri haline geldi.

    Kaynak: CNN Türk Finans

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow