hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir anda her şey tersine döndü! Wall Street tepetaklak: İşte nedeni...

    Bir anda her şey tersine döndü Wall Street tepetaklak: İşte nedeni...
    expand

    Dow Jones dün yüzde 1,27 düşüşle S&P 500 yüzde 1,47 kayıpla ve Nasdaq yüzde 1,5 düşüşle günü tamamladı. Ancak bu kez farklı olan endekslerin öğlen saatine kadar iyi giderken birden rotayı kırması oldu. Düşüşle piyasaları 2018'de yaşanan kaosun korkusu sardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün Wal Street'te ilginç anlar yaşandı. Üç önemli ABD hisse senedi endeksinin tümü, gün ortası civarında düşüşe geçti

    Borsanın en geniş endeksi olan S&P 500 yerel saatle 14.00'ten hemen sonra ibreyi çevirdi. Yaklaşık iki yıl aradan sonra ilk kez rekor kırma hızına ulaşan endeks birkaç dakika içinde önceki kapanışa göre yarım puan (yüzde 0,50) eksiye düştü. Bir saat içinde yüzde 1'den fazla düştü ve günü yaklaşık yüzde 1,47 düşüşle tamamladı.

    S&P 500'deki 11 büyük sektörün tamamı kırmızıda kapandı.

    100'e yakın puan yükselişte olan Dow Jones, günü neredeyse 500 puan düşüşle yüzde 1,27'lik azalışla tamamladı.

    Nasdaq yüzde 1,50 gerilemeyle tamamladı.

    Analistlerse bu düşüşlerin yıl sonu piyasaları için normal olduğunu söyledi. CNN International'da yer alan habere göre, bunun yıl sonlarında hacimin azalmasından dolayı sık sık meydana gelen bir şey olduğu hatırlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FactSet yatırımcılara yazdığı bir notta, satışlara rağmen "Bugünkü düşüş için net bir kıvılcım yoktu. Tatillere ve yıl sonuna doğru işler yavaşlamaya devam ederken gerçekten yeni bir şey olmadı." dedi.

    Piyasa geçmişte de benzer hareketler yapmıştı. 15 Aralık 2022'de Dow Jones, gerçek bir sebep olmadan 765 puan düşmüştü. Bazı piyasa analistleri, "durgunluk korkularını" göstermişti.

    Ancak, tüm yıl sonu kaosu anlarının annesi, Dow Jones'un en iyi günlerden birini (1.086 puanlık bir kazanç) 2018'in sonuna kadar 10 günde 4.000 puan battığı takip ettiği gündü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow