hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Black Friday alışverişlerinde rekor beklentisi

    Black Friday alışverişlerinde rekor beklentisi
    expand

    Geride kalan "Black Friday" etkinlikleri kapsamında çevrimiçi satışların yeni rekor kıracağı öne sürüldü. Veri takip platformu rakam vererek beklentisini açıkladı. Dünya çapında alışveriş yapanlar Apple ürünleri, espresso makineleri ve oyun konsollarının yanı sıra Funko, Hatchimals ve Squishmallows’tan oyuncaklar satın aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adobe, Black Friday için çevrimiçi satışların sektör için bir rekor olan 9 milyar doları aşmasının beklendiğini söyledi. Bu muhtemelen çevrimiçi olarak şimdiye kadarki en büyük Black Friday olacak.

    Perakendecilerin web sitelerindeki satışları izleyen Adobe’ye göre, Şükran Günü’nden sonraki gün için genel çevrimiçi satışlar yeni bir rekora dokundu.

    Verilere göre, gündüz saatlerinin bitimine kadar alışveriş yapanlar web sitelerinde 7,28 milyar dolar harcadı. Adobe, bu rakamın gün bitmeden 9,2 milyar dolara kadar çıkabileceğini söyledi.

    Rekor kıran harcama , tüketicilerin çevrimiçi olarak yıldan yıla yüzde 2,9 artışla tüm zamanların en yüksek değeri olan 5,29 milyar doları ödediği Şükran Günü alışverişinin güçlü bir gününün hemen ardından geliyor.

    Adobe’ye göre, alışveriş yapanlar genellikle internette günde yaklaşık 2 ila 3 milyar dolar harcıyor.

    TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ BAŞI ÇEKTİ

    Şirket, alışveriş yapanların bol bol Apple aldıklarını söyledi. Funko’dan saatler ve AirPods, Hatchimals ve Squishmallows akıllı hoparlörler, televizyonlar, espresso makineleri, oyun konsolları gibi ürünler ve oyuncaklar en çok satın alınanlar oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MOBİL ALIŞVERİŞ DE BU YIL REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

    Adobe, mobil alışverişin de bu yıl rekor seviyeye ulaştığını ve Şükran Günü’ndeki çevrimiçi satışların yüzde 55’ini akıllı telefon satışlarının oluşturduğunu kaydetti. Şirketin tahminine göre, bu satışların toplam Kara Cuma satışlarının yüzde 53′ünü oluşturması bekleniyor.

    Güçlü indirimler, enflasyondan bıkmış tüketicileri sepetlerine daha fazla ürün koymaya ikna etti. Black Friday dönemi boyunca ortalama sipariş hacmi yüzde 12 arttı. Özellikle oyuncaklar, yüzde 33′e varan indirimlerle önemli bir talep yarattı.

    Perakendeciler için bu rakamlar önümüzdeki haftalar için umut verici bir gösterge olabileceği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow