hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bloomberg: Wall Street Biden ve Trump'ın dışında bir aday istiyor

    Bloomberg: Wall Street Biden ve Trumpın dışında bir aday istiyor
    expand

    Wall Street liderlerinin ABD'de yaklaşan 2024 seçimleri öncesi hem Biden'a hem de Trump'a karşı çıktıği belirtildi. CEO'ların 1 yıldan az bir süre kalan yarışta alternatif adaylar üzerine bahis oynadığı konuşuluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wall Street'in önde gelen bankacıları önümüzdeki yıl yapılacak ABD başkanlık seçimleri için hem Joe Biden hem de Donald Trump'ın aday olmasına karşı çıkıyor.

    Bloomberg'in haberine göre JPMorgan İcra Kurulu Başkanı Jamie Dimon bu hafta yaptığı açıklamada seçmenlerin Cumhuriyetçi adaylık için Trump'a potansiyel bir alternatif olarak eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley'i desteklemeleri gerektiğini belirtti.

    Milyarder yatırımcı Bill Ackman de Salı günü Bloomberg'e yaptığı açıklamada mevcut ABD Başkanı Biden'ın yeni bir adayın ortaya çıkması için yol açması gerektiğini söyledi.

    BIDEN KENARA ÇEKİLMELİ

    Ackman, "Biden pek çok iyi şey yaptı. Ancak aday olması halinde mirasının iyi bir miras olmayacağını düşünüyorum. Biden'ın yapması gereken en doğru şey kenara çekilmek, aday olmayacağını söylemek ve rekabet için bir fırsat yaratmaktır."

    Tesla CEO'su Elon Musk'ın da 2024'te Biden'a oy vermeyi düşünmediğini söylediği aktarıldı. Musk, bunun eski ABD Başkanı Trump'ı destekleyeceği anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 AYA BAŞLIYOR

     

    ABD başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024'te yapılacak, ancak ön seçimlerde oy verme işlemi iki aydan kısa bir süre içinde başlayacak.

    Demokrat lider Biden yeniden seçilmek için yarışırken, Trump ikinci bir dönemi hedefliyor.

    Bloomberg sözlerini şöyle sonlandırdı:

    "Alternatiflere duyulan arzu, birçok seçmenin önde gelen adaylar Biden ve Trump'tan duyduğu derin memnuniyetsizliği vurguluyor ve Amerikalıların önümüzdeki Kasım ayında üçüncü parti adaylara mı oy vereceği yoksa evde mi oturacağı konusunda soru işaretleri yaratıyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow