hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bloomberg'den ABD'ye Rusya yaptırımları uyarısı

    Bloombergden ABDye Rusya yaptırımları uyarısı
    expand

    Bloomberg, "Rusya yaptırımları ABD'nin benzin arzını tehlikeye atabilir" uyarısında bulundu. AB'nin Rus petrol ürünlerine yönelik yaklaşmakta olan yasağının özellikle ABD'nin Doğu Yakası'nda yakıt kıtlığına yol açabileceği ifade ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bloomberg'in Salı günü bildirdiğine göre, Amerika'nın Doğu eyaletleri, AB'nin Rusya'dan ithal edilen petrol ürünlerini yasaklaması nedeniyle bu yaz benzin kıtlığı yaşayabilir.

    Rapora göre, ABD'deki sezonluk benzin depoları şu anda on yılın en düşük seviyelerinde. Aynı zamanda kış aylarında petrol rafinerilerinin daha dikkatli bakıma alınması ihtiyacının rezervleri daha da tüketmesi muhtemel.

    ABD net bir benzin ihracatçısı olmasına rağmen, arz fazlasının çoğu Körfez Kıyısında. Yetersiz boru hattı kapasitesi ve yüksek nakliye maliyeti nedeniyle yakıtın Doğu Sahili'ne taşınması zoe. Bu nedenle bölge, özellikle yaz aylarında geleneksel olarak Avrupa'dan yapılan teslimata güveniyor.

    Bloomberg, AB'nin Rus petrol ürünlerine 5 Şubat'ta yürürlüğe giren yasağının, Avrupa'nın kendisine yakıt sağlama ve ABD'ye gönderme kabiliyetini sınırlayabileceğini belirtiyor.

    Bu, benzin fiyatlarında yeni bir artışa yol açabilir ve tüketiciler geçen yıl pompada galonu 5 dolardan başlayan yakıt maliyetlerinin hala sersemlemesine neden olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haber kaynağına göre, ABD şirketleri kaçınılmaz olarak kıtlığı önlemek için yeni yakıt kaynakları aramak zorunda kalacak. Bir seçenek, yakıtı Meksika Körfezi'nden Karayipler'e ve ardından ABD'ye yönlendirmek olabilir. Alternatif olarak ABD, Asya ve Orta Doğu'dan gelen tedarikleri artırmaya çalışabilir, ancak böyle bir kararla ilgili lojistik zorluklar, önemli bir değişiklik yapmak için çok büyük olabilir.

    ABD, Avrupa'dan azalan sevkiyatları telafi etmek için Hindistan'dan akaryakıt alımlarını hızlandırıyor. Kpler analistlerinden alınan verilere göre, yaklaşık 89.000 varil Hint benzini ve dizeli bu ay New York'a ulaştı ve bu, bu belirli varış noktasından yaklaşık dört yıl içinde en yüksek sevkiyat hacmi oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow