hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boeing, dünyanın en büyük uçaklarının flaplerini Türkiye'de ürettirecek

    Boeing, dünyanın en büyük uçaklarının flaplerini Türkiyede ürettirecek
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ürettiği bazı tip uçakların kimi parçaları Türkiye'de üretilen dünya havacılık devi Boeing, 777-300 ve 777X tipi uçakların Kruger flaplerini üretmesi için Kale Havacılık ile masaya oturdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uçak üreticisi Boeing, Türkiye'deki ticari uçak tedarik zincirini daha da geliştirmek amacıyla Kale Havacılık ile yeni bir anlaşma imzalayacağını duyurdu. Boeing, dünyanın en büyük ve en randımanlı çift motorlu ticari uçakları olacak 777-300 ve 777X için Kruger'in flaplerini üretmesi için Kale Havacılık'la masaya oturdu.

    THY’ye rekor sayıda uçak teslimatı

    1997'den bu yana Boeing'in ticari uçaklarının çeşitli aksamlarını üreten Kale Grubuna bağlı Kale Havacılık, halihazırda Boeing 747-8 tipi uçaklar için kanat iskelet çubuklarını üretiyor. Firma, 737-9 MAX için kanat bağlantı elemanları, kanat iskelet çubukları ve kanat ana kirişi takviyelerinin üretimiyle ilgili ihaleleri de kazandı.

    Boeing'in geliri 22.6 milyar dolara yükseldi

    Kruger flaplerini de üretmesi için Kale Havacılık ile masaya oturan Boeing'in Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın "Bu yeni anlaşmalar, Türkiye'de uzay ve havacılık alanında üretimin arttırılması ilkesine olan bağlılığımızın yanında, Kale Havacılık'ın kalite, maliyet, güvenilirlik ve alım gücü gibi ihtiyaçlarımızı yerine getirebilme yeteneğine duyduğumuz sonsuz güvenin apaçık göstergesi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay da "Boeing ile bugüne dek imza atmış olduğumuz ortaklıklar, iş ilişkilerimizi ve Türk havacılık ve uzay sanayiine verdiğimiz ortak desteği daha da güçlendirme fırsatı sunacak" diye konuştu.

    Türkiye ile 70 yıldan fazla süredir ilişkide olan Boeing, havayolu şirketlerine ticari uçak temin etmenin yanı sıra, Türk Silahlı Kuvvetlerine de savunma ürünleri sağlıyor.

    Türkiye'de 2 bin 500'den fazla kişiye istihdam sağlayan Boeing'in burada yaptırdığı işlerin değeri de 1,4 milyar doları aştı. Türkiye'deki tedarikçi firmalar Boeing için yılda 120 milyon dolarlık parça üretimi gerçekleştiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow