hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BİST’te dolar bazlı zirve gelir mi? Borsa İstanbul'da günün beklentileri 12.07.2023

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Borsa İstanbul’da BİST 100 ekseni ve diğer parametrelerde rekorlar gelmeye devam ediyor. Bugün ABD’den gelecek enflasyon verisi açısından kritik bir seans yatırımcıları bekliyor. İşte ayrıntılar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün 92,51 puan artarken, yüzde 1,48 artışla günü 6.362,93 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.386,84 puana taşıdı.

    Bugün BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 6.360,70 puandan başladı.

    Dün borsada toplam işlem hacmi 133,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

    SON YÜKSELİŞLER SÜRECEK Mİ?

    CNN Türk canlı yayınına katılan Filiz Eryılmaz 9 gün üst üste rekor kıran borsada son olarak Litvanya zirvesinin etkisinin olduğunu açıklarken "Rasyonele dönüş fiyatlandı. Dolardan çıkış borsaya yöneldi. Bu nedenle borsa yükseldi. NATO zirvesi ile bankacılık endeksini yüzde 5 yukarı çekti. Bankalar geçen haftadan itibaren beklemedeydi. Dünkü haber akışıyla birlikte CDS'te geri çekilme gördük ve yabancı katkısıyla bankacılık yükseldi. Dikkatli olmak gerekiyor Avrupa Birliği ile müzakere süreci orta vadeli bir iş. Düzeltme görebiliriz dedi." dedi.

    Borsa İstanbul’da yatırımcının dolar bazlı zirveyi hedeflediğini vurgulayan. Ahlatcı Yatırım, analizinde “Cari açığa rağmen, Dolar kurunda geçen haftadan bu yana izlenen yatay seyir yabancı yatırımcı girişinde artış bekleyen Borsa İstanbul için BİST100 Endeksinin 6.500 seviyesi test etmesi bekleniyor. Hafta ortasında gelebilecek kar realizasyonlarının sınırlı kalması söz konusu olabilir.” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gedik Yatırım “Gün içi olası geri çekilmelerde 6,350 ve 6.300 seviyelerini destekler olarak takip edeceğiz. 6.300 üstünde kalıcı olması ile yükseliş eğiliminin devam etmesini beklediğimiz endekste, 6.450 ve 6.500 6.565 bölgesine doğru alımların ivme kazanması beklenebilir. 6.500-6.565 bölgesine doğru olası ataklar sonrası kar satışları beklenebilir. Geçen hafta güçlü direnç çalışan ve dün geri çekilmede rol değiştirerek destek çalışan 6.200, kısa vadede ana destek olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow