hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa hız kesmeden devam ediyor! BİST 100'de kritik seviye neresi

    Borsa hız kesmeden devam ediyor BİST 100de kritik seviye neresi
    expand

    Borsa dün haftanın ilk gününü yükselişle tamamladıktan sonra bugün de trende ara vermeyerek primli açıldı. TCMB’nin kritik faiz kararı ve KKM adımı sonrası hareketin yönü merak ediliyor. İşte analistlerin 26 Eylül seansı güncel yorumları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,77 oranında 63,68 puan artışla 8.368,51 puandan başladı.

    Bankacılık endeksi yüzde 0,40 ve holding endeksi yüzde 0,53 artış kaydetti. Açılışta en çok kazandıran sektör endeksi yüzde 3,45 ile taş, toprak oldu.

    Dün, BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,30 değer kazancıyla 8.304,83 puandan tamamlamıştı.

    Gedik Yatırım “Haftaya boşluk bırakarak alıcılı başlangıç yapan endeks, genele yayılan alımlar ile gün boyu pozitif seyrini korudu ve güçlü bir kapanış gerçekleştirdi. TCMB faiz kararı sonrasında başlayan yükselişle eylül ortasından başlayan düşüş trendini yukarı yönde kıran endeks, tarihi zirvesini hedeflediği görülüyor. Kısa vadede 8.000 üstünde yeni zirvelerin test edilmesini beklediğimiz endekste, gün içi 8.220 destek olarak takip edeceğiz. Yükselişlerde 8.360 ve 8.403 zirvesini takip edeceğiz. Son birkaç günde gelen sert alımlar sonrası zirve bölgesine doğru yükselişlerde gün içi kar satışları görülebilir. 8.220 altında olası geri çekilmelerde 8.085-8.100 bandı hedef olarak takip edilebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahlatcı Yatırım analizinde “Güçlü direnç seviyeleri üzerinde tutunan BİST 100 Endeksi için,8.300 seviyesi üzerinde kapanışın gerçekleşmesi ile risk iştahının yükseldiğini ve pozitif görünümün korunduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

    İntegral Yatırım günlük bülteninde şu ifadeleri kullandı:

    “Bist 100 endeksi 8000 seviyesi üzerinde pozitif hareketini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle bir önceki zirve seviye olan 8400 seviyesi oldukça önemli. Bu seviye üzerinde kalıcı olunabilirse eğer teknik olarak çok daha sağlıklı bir yükseliş hareketi izleyebiliriz. Geçtiğimiz hafta faiz artırım kararı ile birlikte karar metnine baktığımızda dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verildiği vurgulandı. Özellikle normalleşme adımları ile birlikte yerli yatırımcı ile birlikte yabancı yatırımcı ilgisini gözlemliyoruz. Ancak yükseliş gösteren politika faizi ile mevduat faizinin nerede konumlanacağı önemli olacaktır. Atılan sadeleşme adımları bankacılık endeksini desteklemeye devam ediyor. Genişleme politikaları ile ön plana çıkan sektörler yerine, gelir esnekliği olan perakende tarafındaki hisseler ön plana çıkabilir. Teknik olarak baktığımızda yukarı yönlü hareketin devamında yakın direnç olarak 8400 seviyesini takip ediyoruz. Aşağı yönlü harekette ise 8150 seviyesini izliyoruz. Bugünün veri takviminde ABD Tüketici Güveni takip edilecektir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow