hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul 4.çeyrek bilanço tarihleri 2024! Hangi tarihlerde hangi şirket bilanço açıklanacak?

    Borsa İstanbul 4.çeyrek bilanço tarihleri 2024 Hangi tarihlerde hangi şirket bilanço açıklanacak
    expand
    KAYNAKNeşe Akbaş / Cnnturk.com

    Borsada işlem gören şirketlerin dördüncü çeyrek bilanço tarihleri gündemde yer alıyor. Yatırımcılar açısından önemli veri kaynağı olan 2023 yılının dördüncü çeyrek bilançoları açıklanıyor. Son bilanço dönemi, özellikle temettü yatırımcıları için büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu dönemle birlikte şirketlerin net karları belirlenmiş olacak. Şu ana kadar açıklanan verilere göre, Borsa İstanbul'da 4.çeyrek bilanço sezonu 29 Ocak 2024 tarihinde Garanti Bankası ile başladı. Detaylar Neşe Akbaş'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin dördüncü çeyrek bilanço tarihleri belli oldu. Borsa İstanbul'da işlem gören bankaların, 2023 yılının dördüncü çeyreğine ait konsolide olmayan finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) en son 29 Şubat 2024 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor. Konsolide finansal sonuçlar için son tarih ise 11 Mart 2024 olarak belirlendi.

    ENFLASYON MUHASEBESİ İLK KEZ UYGULANACAK

    Enflasyon muhasebesi uygulamaları nedeniyle, Borsa İstanbul'daki bankalar, finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansmanı şirketleri ile varlık yönetimi, sigorta ve emeklilik şirketleri hariç diğer şirketlerin finansal raporlarının Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderim süreleri ertelendi. Bu kapsamda, konsolide olmayan şirketlerin 2023 yılının dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını en geç 9 Mayıs 2024 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor. Konsolide şirketler için ise son gönderim tarihi 20 Mayıs 2024 olarak belirlendi.

    ENFLASYON MUHASEBESİ NEDİR?

    Enflasyon muhasebesi, bir şirketin finansal tablolarındaki parasal olmayan hesap kalemlerinin, finansal tabloların hazırlandığı tarihteki satın alma gücünü yansıtmak amacıyla, ilgili tutarların düzeltme katsayısı ile çarpılarak yeniden hesaplandığı bir muhasebe yöntemidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BORSA İSTANBUL 4.ÇEYREK BİLANÇO TARİHLERİ 2024

    Borsa İstanbul 4.çeyrek bilanço tarihleri 2024 Hangi tarihlerde hangi şirket bilanço açıklanacakBorsa bilanço tarihleri, borsada işlem gören şirketlerin finansal sonuçlarını açıkladıkları dönemdir. Bu tarihler genellikle şirketlerin mali takvimlerine ve düzenleyici kurumların belirlediği kurallara göre değişiklik gösterir. Şirketler, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bu bilançolarını belirlenen tarihlerde göndermekle yükümlüdürler. Yıllık bilanço tarihleri ve şirketlerin mali takvimleri, şirketlerin kendi web sitelerinde ve KAP'ta yayınlanan bilgilendirmelerde bulunabilir.Türkiye'de, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin bilanço tarihleri, genellikle her çeyrek sonunda olur. Bu tarihler şöyledir:

    Birinci Çeyrek Bilançosu: Nisan ayı sonu veya Mayıs ayı başı.

    İkinci Çeyrek Bilançosu: Temmuz ayı sonu veya Ağustos ayı başı.

    Üçüncü Çeyrek Bilançosu: Ekim ayı sonu veya Kasım ayı başı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dördüncü Çeyrek (Yıllık) Bilançosu: Şubat ayı sonu veya Mart ayı başı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow