hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul'da günün beklentileri 04.06.2023

    Borsa İstanbulda günün beklentileri 04.06.2023
    expand

    BİST 100 dün haftanın ilk gününü hızlı yükseliş eğiliminde geçirdi. Son 3 ayın zirvesini gören endeks, gün bitiminde 5.300 puanın üzerinde kalarak önemli bir seviye kazandı. Uzmanlar haftanın ikinci günü öncesi kritik veri ve gelişmeleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'da Cuma günü BIST 100 endeksi, yüzde 5,04 değer kazanarak günü 5.372,66 puandan tamamladı. Kapanışta Bankacılık endeksi yüzde 3,18 ve holding endeksi yüzde 5,58 değer kazandı.

    Dün borsada toplam işlem hacmi 102,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

    Uzmanlar borsada bugün primli başlangıç gerçekleşmesini beklendiğini söylüyor.

    Gedik Yatırım günlük analizinde "Yeni kabinede ekonomi yönetimini pozitif karşılayan endeks haftaya güçlü bir başlangıç yaptı. Yıl başından başlayan düşüş trendinin üstünde kapanış gerçekleştiren endekste hacmin de artış göstermesini olumlu olarak değerlendiriyoruz. Sektör ve şirket bazlı hareketlerin ön plana çıktığı endekste, kısa vadede 5.000 üstünde teknik görünümün pozitif olarak değerlendiriyoruz. Gün içi 5.350 üstünde kalıcılık sağlanması halinde 5.503-5.568 bandı ve tarihi zirve olan 5.704 seviyelerine doğru alımlar takip edilebilir. 5.500- 5.700 bandına doğru ataklar sonrası endekste son dönemde görülen yükselişin kar satışları beklenebilir. 5.250 seviyesi olası kar satışlarında ilk önemli destek seviyesi olup altına sarkması halinde 5.145 bölgesi takip edilebilir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahlatcı Yatırım ise "Siyasi gündem önemini korurken Borsa İstanbul’da yüksek hacim ve devam eden pozitif görünümün devamı gelebilir. Genel olarak kısa vadeli göstergelerde aşırı alım bölgesine gelmiş olunması nedeni ile gün içerisinde kar satışları gerçekleşebilir. " değerlendirmesini yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow