hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa rekor üstüne rekor kırıyor! İşte sebebi

    Borsa rekor üstüne rekor kırıyor İşte sebebi
    expand

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçen Cuma gününü yüzde 0,75 artışla 6.187,09 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdikten sonra bugün de yeni haftaya rekorla başladı. Analistler yeni haftanın ilk gününde kritik veri ve gelişmeleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BIST 100 endeksi Temmuz ayına rekorlarla girdi. Endeks, geçen Cuma gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.223,26 puana taşıdıktan sonra bugün de yeni bir rekorla güne merhaba dedi.

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 1,25 artışla rekor seviye olan 6.264,34 puandan başladı.

    Daha sonra kısa süre içerisinde tarihi en yüksek seviyesini 6.290,34'e kadar taşıdı.

    İŞTE YÜKSELİŞİN SEBEBİ

    Ahlatcı Yatırım "Geride bıraktığımız hafta geneline baktığımızda üst üste yeni zirvelerin kaydedildiği güçlü görünüm ile birlikte Borsa İstanbul yüzde 7,4 prim kazanmış oldu. Seçim belirsizliğinin sona ermesi, yeni Hazine ve Maliye Bakanı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’nın önderliğinde gerçekleşen reformlar ve yeni para politikasına geçiş sürecinin başlaması ile birlikte tazelenen güven ortamı ve buna bağlı olarak yabancı para girişi ve yabancı oranının heyecanlandırmasa da yeniden dip seviyelerden yükselişe geçmesi bu yükselişin temel gerekçeleri olarak gösterilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gedik Yatırım günlük analizinde “6200 direnç bölgesine doğru ataklarda kar satışları görülse de bölgeden uzaklaşmamasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Teknik olarak, gün içi 6,200 bölgesini ana direnç olarak takip ediyoruz. 6,200 üstünde tutunması ve hacim destekli alımların devamı halinde 6,300-6,320 bandı takip edilebilir. 6,200 hacim desteği ile yukarı yönde kırılamadığı sürece yükselişler satışlarla karşılaşması beklenebilir. 6,115 ilk önemli destek seviyemiz olup aşağı kırılması durumunda 6.000-5.9750 bandına doğru satış baskısının hız kazanması beklenebilir.” dedi.

    BORSA HAFTAYA NASIL BAŞLADI?

    Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi haftaya 77,25 puan ve yüzde 1,25'lik yükselişle başladı. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 1,39, holding endeksi yüzde 1,13 değer kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow