hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul'da günün beklentileri 21.06.2023

    Borsa İstanbulda günün beklentileri 21.06.2023
    expand

    BİST 100 TCMB'nin kritik faiz kararına odaklandı. Uzmanlar yeni gün seansı öncesi beklenen veri ve gelişmeleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün BIST 100 endeksi, yüzde 0,34 değer kaybederek günü 5.251,61 puandan tamamladı. Kapanışta Bankacılık endeksi yüzde 2,37, holding endeksi yüzde 0,62 değer kazandı.

    Dün borsada toplam işlem hacmi 60 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

    Gedik Yatırım günlük analizinde "Gün içi 5.200 üstünde tutunabilmesi halinde yükselişlerde 5.320 bölgesi ve 5.380 dirençleri takip edilebilir. Tepkilerin anlam kazanması için 5.380 üstünde kalıcı olduğu görülmeli. 5.200 seviyesi altında hacimli satımlar görülmesi ve saatlik kapanışlar ile baskının ivme kazanması ve 5.100-5.050 bandına doğru geri çekilme beklenebilir. Perşembe günü gerçekleşecek PPK faiz kararı, haftaya uzun bayram tatil riski, kredili işlemler ve vadeli sözleşmelerde vade sonun yaklaşması nedeniyle piyasada yüksek volatilitenin devamı beklenebilir." dedi.

    Ahlatcı Yatırım "BİST 100 endeksinde aşağı yönlü hareket devam ediyor. Yarın yapılacak olan Hafize Gaye Erkan Başkanlığında ilk Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası toplantısının alacağı faiz kararındaki belirsizlik piyasayı negatif etkiliyor. Faiz konusundaki beklenti yelpazesinin geniş olması hisse senedi piyasasında geri çekilmeleri beraberinde getiriyor. Genel beklenti faizin artacağı ve sonraki toplantılarda da artışlarının devamının geleceği yönünde. Döviz kurunda oluşabilecek her hızlı değişimin portföyler içerisinde seçilen hisse senetlerindeki döviz pozisyonlarını etkileyeceği için yatırımcılar beklemede kalmayı ve hatta kar realizasyonları yapmayı tercih ediyor diyebiliriz. " değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow