hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul'da günün beklentileri 29.05.2023

    Borsa İstanbulda günün beklentileri 29.05.2023
    expand

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur sonrası Türkiye'nin tercihi bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. BİST 100 geçen haftanın son işlem gününde yüzde 3,45 yükselişle kapatırken uzmanlar seçim sonrası ilk seans için kritik veri ve gelişmeleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'da cuma günü BIST 100 endeksi, yüzde 3,45 değer kazanarak günü 4.580,67 puandan tamamladı. Kapanışta Bankacılık endeksi yüzde 1,68 ve holding endeksi yüzde 3,15 değer kazandı.

    Dün borsada toplam işlem hacmi 56,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

    Uzmanlar borsada pozitif başlangıç gerçekleşmesini beklendiğini belirtiyor.

    İnfo Yatırım günlük analizinde "Piyasalarda seçimlerin tamamlanması ile seçim belirsizliğinin azalması nedeniyle endeksin güne pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz. Çarşamba günü Meclis'te yemin töreni gerçekleşecekken, bu hafta içinde yeni Kabine'nin de açıklanması bekleniyor. Yeni Kabine'nin açıklanması sonrasında ile para ve maliye politikalarına ilişkin yapılacak açıklamalar ve bunlara dayalı gerçekleşecek metotlar ileriye dönük projeksiyonlarda tekrar piyasalar için belirleyici olacaktır." ifadeleri yer aldı.

    Gedik Yatırım, analizinde "Hafta boyunca dar bantta ve düşük hacimle işlem görerek 200 günlük üssel hareketli ortalamanın bulunduğu 4.400 bölgesine kadar gerileyen endeks, haftanın son işlem gününde genele yayılan alımlarla güçlü bir kapanış gerçekleştirdi. Teknik olarak kısa vadede 4.400 üstünde pozitif eğilimin devamı beklediğimiz endekste, gün içi 4.700 ilk güçlü direnç olarak takip edilebilir.4.700 üstünde hacim destekli alımların devamı durumunda 4.760 ve 4.850 seviyeleri hedef olabilir. Olası geri çekilmelerde 4.500 ve 4.400 destekleri takip edilebilir." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow