hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa'da, açılıştan kısa bir süre sonra devre kesici çalıştı

    Borsada, açılıştan kısa bir süre sonra devre kesici çalıştı
    expand

    Borsa İstanbul'da işlemler Devre Kesici Sistemi'nin çalışması ile geçici olarak durduruldu. Endeks, güne yüzde 0,52 azalışla 4.482,11 puandan başladıktan sonra ilk saatte yüzde 7'ye varan değer kaybı sonrası iki kez çalıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından Borsa İstanbul'da hızlı gerileme devam ediyor. Deprem sonrası 3. güne 23,24 puan ve yüzde 0,52 azalarak 4.482,11 puandan başlayan BİST 100 endeksi, kısa sürede yüzde 7'lik değer kaybı gördü.

    Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan bildiride "Saat 10.12.01 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur." denildi.

    Ardından ikinci devre kesicide "Saat 10:42:31 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.​​​

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow