hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsada yükseliş gelecek hafta devam eder mi? Uzmanlar CNN Türk'te yanıtladı

    Borsada yükseliş gelecek hafta devam eder mi Uzmanlar CNN Türkte yanıtladı
    expand

    Borsa rekor tazeledi. 6 bin 223 puanla tüm zamanların rekorunu kıran borsanın zirve yürüyüşü sürer mi? Uzmanlar CNN Türk canlı yayınında yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0.02 oranında düşüşle 6139 puan seviyesinden başladı. Açılışın ardından Borsa İstanbul, 6223 puanı görerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

    Analist Eda Karadağ "BİST 100'de yükseliş gelecek hafta devam edecek mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

    "Bugün itibarıyla son zirvemiz 6.223 puan oldu ve ana resmimiz 6.000 puanın üzerinde kalmaya devam ediyor. Bunun ana nedenlerine bakmak lazım. İlk olarak ay sonu itibarıyla ikinci çeyrekler açıklanıyor. Bununla ilgili beklentiler pozitif etkiledi. İkinci olarak yeni ekonomi yönetimi ile beraber yeni adımlar gelmeye başladı ve para politikasında sıkılaştırmaya başlandı. Bunun da etkili olduğunu görüyoruz. Küreselle korelasyonumuz zayıf bu nedenle kendi iç hikayemizin etkisi söz konusu.

    Zaman zaman yabancı ilgisi oluyor ama yeterli değil. Kısa vadede görünüm pozitif ve tabii ki bundan sonra atılacak adımlar önemli. Bundan sonraki adımlar nasıl olacak ve güven ortamı nasıl kurulacak önemli olacak. 6.000 puanın üzerinde ve 6.200 üzerinde önemli olacak. Bugünkü kapanış hafta kapanışı açısından önemli." Borsada yükseliş gelecek hafta devam eder mi Uzmanlar CNN Türkte yanıtladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üzeyir Doğan ise şu ifadeleri kullandı:

    "Çok ciddi bir potansiyel olduğu kanaatindeyiz. Uzun dönemdir hem yurt dışı emsallerimizden hem kendi tarihsel ortalamalarımızdan çok daha düşük çarpanlarla işlem görmeye başladık. Enflasyonist bir ortamda tam anlamıyla fiyatlamayı borsaya yansıtamadık.

    Bu yıl da enflasyonist ortam devam ediyor, büyüme devam ediyor. Bunlar Borsa İstanbul'a katkıda bulunacak."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow