hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler bayram öncesi rekor kıran borsada! Zirvede tutunabilecek mi? İşte en güncel analizler... (Borsa İstanbul'da günün beklentileri 03.07.2023)

    Gözler bayram öncesi rekor kıran borsada Zirvede tutunabilecek mi İşte en güncel analizler... (Borsa İstanbulda günün beklentileri 03.07.2023)
    expand

    BIST 100 endeksi, bayram öncesinde yarım gün seans gerçekleştirdiği salı gününü yüzde 0,46 artışla günü 5.759,11 puandan tamamladı. Tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştiren endeks son dönemde hızlı yükselişiyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Peki borsada kazançlar devam edecek mi? İşte analistlerden son güncellemeler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurtiçi piyasası Kurban Bayramı tatili nedeniyle verilen aranın ardından yeni haftaya başlıyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçen salı öğleye kadar süren seansında önceki kapanışa göre 26,25 puan artarken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 5.766,58 puana taşımıştı. Endeks bugün de açılışta yüzde 1,88 artışla rekor seviye olan 5.867,23 puandan güne başladı.

    Analistler hafta başlangıcı öncesi kritik veri ve gelişmelere dikkat çekti.

    Gedik Yatırım günlük analizinde "Kısa vadede 5.500 üstü kapanışlarda yeni zirvelerin test edilmesini beklediğimiz endekste, gün içi 5.700 desteğini takip ediyoruz. Bölge üstünde yükselişlerde 5.825 ilk direnç olup kırılması ile 5,865-5,900 direnç bölgesi takip edilebilir.5,900 doğru yükselişler sonrası gün içi kar satışları görülebilir. 5.700 bölgesi altında saatlik kapanışlarda ise 5,635 ve 5,585 destekleri ön plana çıkabilir." dedi.

    Ahlatcı Yatırım "5.759,11 puan seviyesinde rekor kapanış gerçekleşmesi yılın ikinci yarısı için yatırımcıların sene sonu beklentilerinde yeniden iyimserliğe neden oldu. Bankalar ve holding endeksi BİST100 ortalamasına paralel hareket ederken, ulaştırma ve çimento sektörünün de dahil olduğu mineral ürünleri endeksin üzerinde değer artışı gördü. Yılbaşından bu yana en çok kaybettiren sektörler arasında ise turizm, baskı ve elektrik gibi sektörler yer alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İntegral Yatırım, haftalık strateji bülteninde "önümüzdeki günlerde bankacılık sektörüne yönelik atılacak adımların endeks üzerinde de etkili olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla her ne kadar 5448 olan zirve seviyesi yakınlarından kar realizasyonu yaşasak da önümüzdeki günlerde zirve seviyelerine doğru yeniden yükseliş eğilimi izlenebilir. Ancak endekse $ bazında baktığımızda zirve seviyelerde henüz değiliz ve F/K olarak bakıldığında da hala ucuz yerdeyiz. Yabancı takas oranının geldiği 29’lu seviyelerin yukarı doğru çıkmasını bekliyoruz. Şimdilik güçlü bir yabancı ilgisinden bahsetmek zor. Ancak kademeli alımların yabancı tarafından da zamana yayılmış bir şekilde görülmesi muhtemel." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow