hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brent petrol fiyatı 1,5 yıl öncesine gitti

    Brent petrol fiyatı 1,5 yıl öncesine gitti
    expand

    Brent petrolde Aralık 2021 seviyeleri geri geldi. Yatırımcılar küresel talepteki toparlanma ile ABD finansal sisteminde gömülü riskleri değerlendirirken petrol piyasası, Suudi Arabistan'ın arz tehditlerine kulak asmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent petrol Aralık 2021'den beri görülmeyen seviyelere yaklaşıyor. Fiyatlar yalnız son 5 günde 5 dolar düştü. Son 1 haftadaki gerileme yüzde 7,5'e yaklaştı.

    Yatırımcılar küresel talepteki toparlanma beklentilerine karşı ABD finansal sistemindeki riskleri değerlendiriyor. Silicon Valley Bank ve New York merkezli Signature Bank'ın başarısızlığı, Fed'in 1980'lerin başından bu yana en keskin oran artış döngüsünden diğer bankalara yönelik riskler konusunda endişeleri tetikledi.

    Yine de fiyatları biraz rahatlatan OPEC, Çin'in 'sıfır Covid' politikasından çıkışı ışığında 2023 petrol talebindeki büyüme tahminini yükseltti.

    Uluslararası Enerji Ajansı, petrol talebi için yükseliş görünümünü yineledi ve yeniden başlayan hava yolculuğundan büyük bir artışa ve COVID-19 kısıtlamalarının ardından Çin'in ekonomik olarak yeniden açılmasına işaret etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow