hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cevdet Yılmaz'dan KKM ve döviz mesajı

    Cevdet Yılmazdan KKM ve döviz mesajı
    expand

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Atılan adımlarla KKM'den çıkış süreci başladı" dedi. Yılmaz, döviz kurunda herhangi bir hedef ve tahminleri olmadığını, serbest kur rejimi olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 12. Kalkınma Planının görüşmelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kur korumalı mevdaut (KKM) ve döviz kuruyla ilgili açıklamalar yaptı.

    KKM için son dönemde atılan adımlarla çıkış sürecinin başladığına dikkat çeken Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan çıkş süreci devam edecek, Bankacılık sistemi KKM den çözülen kaynağı TL cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek. Çin hariç gelişmekte olan ülkelerin gelişme hızı Türkiye’nin gerisinde kaldı" diye konuştu.

    "SERBEST KUR REJİMİ VAR"

    Yılmaz kur hedefi ve tahminlere ilişkini olarak da kurda herhangi bir hedef ve tahmin olmadığının altını çizerek, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu önümüzdeki dönemde böyle hareketlilik beklemiyoruz. Teknik ve siyasi olarak beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

    Yılmaz, nominal değil reel kur üzerinden değerlendirme yaptıklarının belirterek, "Gelişmekte olan ülkelerin para değeri uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow