hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Çin’in Netflix’i’ iQiyi'den sanal gerçeklik hizmeti

    ‘Çin’in Netflix’i’ iQiyiden sanal gerçeklik hizmeti
    expand

    Çinli video akış platformu iQiyi sanal gerçeklik deneyiminin Şangay’da açıldığını duyurdu. Proje, katılımcılara şelaleler, kuvvetli rüzgarlar ve patlamalar arasında gezindikleri izlenimini vermek için sürükleyici tiyatro, sanal gerçeklik ve fiziksel ekipmanı birleştiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin video akışı platformu iQiyi Şangay’daki sürükleyici sanal gerçeklik deneyiminin açılışını duyurdu. Şirket 300 metrekarelik bir alanda tiyatro, sanal gerçeklik ve fiziksel ekipmanını birleştirerek katılımcılara şelaleler, kuvvetli rüzgarlar ve patlamalarla dolu bir fantezi dünyasında yürüdükleri veya teknelerde ve diğer araçlarda gezindikleri izlenimini verebiliyor. Katılımcılar ayrıca “düşmanlara” sanal oklar atabiliyor.

    Baidu destekli iQiyi “50 dakikalık VR destekli heyecan verici bir yolculuk” olarak adlandırdı.

    Çin’in DianPing uygulamasındaki Yelp benzeri bir girişe göre, biletlerin her biri 198 yuan (29 dolar) ila 398 yuan (58 dolar) arasında değişirken site, biletlerin haftanın her günü 10:30 ile 23:30 arasında satılacağını açıkladı.

    Deneyim, Şangay şehir merkezinde yer alıyor ve DianPing’e göre 18 Mayıs’a kadar devam edecek. 

    iQiyi başkan yardımcısı Zhang Hang, daha önce gazetecilere VR deneyiminin mağaza başına yılda yaklaşık 40.000 ziyaretçi görebileceğini umduğunu söylemişti.

    Liste bilet fiyatlarında bu, iQiyi’nin VR ürününden yılda 1 milyon dolardan fazla kazanabileceği anlamına geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow