Çip savaşı kızıştı! Çin'den Amerika'ya karşı hamle

Çin ABD'nin en büyük çip üreticisinin ürünlerini yasakladı. ABD çip devi Micron Technology tarafından üretilen ürünlerin ulusal güvenlik riski oluşturduğu belirtilerek, kritik projelerden yasaklandı.
Çin Siber Uzay İdaresi (CAC), Amerika'nın en büyük bellek üreticisinin "ciddi ağ güvenliği riskleri" taşıdığını duyurdu.
Bu, firmanın çiplerinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki önemli altyapı projelerinden yasaklanacağı anlamına geliyor.
Pekin ile Washington arasındaki gerilim artarken, bu adım Çin'in ABD'li bir çip üreticisine karşı ilk büyük hamlesi.
Çin Siber Uzay İdaresi yaptığı açıklamada, "İnceleme, Micron ürünlerinin Çin'in kritik bilgi altyapısı tedarik zinciri için önemli güvenlik riskleri oluşturan ve Çin'in ulusal güvenliğini etkileyen ciddi ağ güvenliği riskleri içerdiğini ortaya koydu" dedi.
CAC, bulduğunu söylediği risklerin ayrıntılarını veya bunları hangi Micron ürünlerinde bulduğunu açıklamadı.
Bir Micron sözcüsü BBC'ye, şirketin "Çin'de satılan Micron ürünlerini incelemesinden sonra CAC'nin bildirimini aldığını" doğruladı.
"Sonucu ve sonraki adımlarımızı değerlendiriyoruz. Çinli yetkililerle görüşmelere devam etmeyi dört gözle bekliyoruz" denildi.
Kaynak: TRT Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TEMU'dan Türkiye pazarı için yeni adım! Süre '1 güne düşecek'
Yeni ÖTV teklifinin az bilinen yönleri! Hangi araçlar etkilenecek?
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Uzman isimlerden dikkat çeken değerlendirme
MEVDUAT FAİZİ 2025 | 18 Haziran 2025 güncel mevduat faizleri: 2 milyon TL’ye hangi banka ne kadar faiz veriyor?
KREDİ FAİZLERİ 2025 | Mobil bankacılıkta 10 dakikada kredi dönemi! 350 bin TL kredi çeken kaç lira ödüyor? Banka banka son rakamlar...