hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Citi: Çin küresel bankacılık stresinde güvenli bir sığınak

    Citi: Çin küresel bankacılık stresinde güvenli bir sığınak
    expand

    Citi ekonomistleri, Çin’in küresel bankacılık stresi karşısında ‘görece güvenli bir sığınak’ olduğunu söylüyor. Ekonomistlere göre, Çin Halk Bankası’nın zorunlu karşılık oranını düşürme kararı, “küresel oynaklıklar arasında politika desteğinin güvencesini” gösteriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Citi ekonomistleri bir notta, ABD ve Avrupa’da bankacılık sektörünü çevreleyen son kargaşanın bu yıl Çin’i “görece güvenli bir sığınak” olarak öne çıkardığını söyledi.

    “Otomobil satışlarının artması ve emlak satışlarının istikrar kazanmasıyla birlikte faaliyet ivmesi buradan daha da artabilir” diyen Citi’nin Çin Başekonomisti Xiangrong Yu liderliğindeki ekip, ABD ve Avrupa’daki ekonomiler yüksek finansal aksama riskiyle karşı karşıya kalırken, Çin’in küresel akranları arasında bir aykırı olabileceğini ve ülkeye büyüme için bir “koruma” vererek, hızlanan genişlemeyi görebileceğini söyledi.

    Ekonomistler, “Uzun süredir Çin’in bu yıl büyük bir büyüme hedge’i olabileceği konusundaki görüşümüzü tartışıyoruz - eğer bir şey varsa, son küresel bankacılık stresleri belki de bu tezi güçlendirmiştir” dedi.

    POLİTİKA DESTEĞİ

    Citi ekonomistleri, ”Çin, büyüme primi, mali sağlamlığı, politika disiplini ve yeni politik ekonomi döngüsü göz önüne alındığında en azından göreli bir ‘güvenli liman’ olabilir” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin Halk Bankası’nın zorunlu karşılık oranını düşürme kararı gibi son eylemlerin “küresel oynaklıklar arasında politika desteğinin güvencesini” gösterdiğini yazdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow