Dünya piyasaları ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi düşüşte

Asya-Pasifik’te hisse senetleri, yatırımcılar ABD’den gelecek ve Fed’in faiz artırımlarının yönünü daha fazla belirleyebilecek olan Şubat ayı tarım dışı istihdam raporunu beklerken düşüş gördü.
Asya piyasası, Wall Street’teki satışları sürdürerek geriledi. Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 2.24 düşerek bölgedeki kayıplara öncülük ediyor.
Anakara Çin’de, Shenzhen Bileşeni yüzde 0,6 düştü ve Şangay Bileşik, Çin’de Xi Jinping, cumhurbaşkanı olarak benzeri görülmemiş bir üçüncü dönemi resmen garantilediğinde yüzde 1,02 düştü.
Avustralya’da S&P/ASX 200 yüzde 2,3 düştü. Silicon Valley Bank ile ilgili bulaşma endişeleri üzerine banka hisselerinin önderliğinde düşüşler gören Wall Street’teki satışlar devam ediyor.
Güney Kore Kospi yüzde 1 kaybetti ve Kosdaq yüzde 2.5 düştü.
Japonya’da Nikkei 225, Japonya Merkez Bankası'nın faiz oranlarını beklentilerle büyük ölçüde uyumlu olarak yüzde -0,1′de tutmasıyla yüzde 1,7 ve Topix yüzde 1,84 düştü.
Dün ABD'de S&P 500 yüzde 1,85 kayıpla 3.918,32′de kapanırken, Dow Jones 543,54 puan veya yüzde 1,66 düşerek 32,254,86′da kapandı. Nasdaq yüzde 2.05 düşüşle 11.338.35′te en çok düşen oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


FAİZSİZ KREDİ 2025 | Acil nakitte ihtiyacı olanlar müjde! Limit 100 bin TL’ye ulaştı...

İslam Memiş’ten altın ve piyasalar için kritik uyarılar! "Yanlış karar olur"

2026 EMEKLİYE SEYYANEN ZAM ARTIŞI SON DURUM 14 KASIM 2025 | SSK, BAĞKUR emekliye seyyanen zam artışı yapılacak mı, emekliye yüzde kaç zam gelecek?

BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU 18 KASIM 2025! BİM'de gelecek hafta neler var?

Sil baştan hesaplanacak! Memur maaşıyla birlikte hepsi değişecek....
