hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elon Musk kararını verdi! Twitter'a mavi tik yerine "resmi" etiketi

    Elon Musk kararını verdi Twittera mavi tik yerine resmi etiketi
    expand

    Elon Musk'ın satın aldığı Twitter’a “resmi” etiket geliyor. Sosyal medya ağı, yüksek profilli hesaplara doğrulama yerine 'resmi' olduklarını belirten bir rozet ekleyecek. Mavi tik ücretle alınsa bile, Resmi etiketine sahip olmak farklı şartlar gerektirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter, ünlü mavi tik işaretini, ünlü kişileri tanımlamak yerine 8 dolar ödendiğini gösteren bir sembole dönüştürüyor. Ama bu sistemin de istismar edilmesine karşın Twitter, mavi tikten ayrı bir kullanıcı doğrulama biçimi olan "resmi" bir rozet üzerine hazırlanıyor.

    Sosyal medya platformunun Ürün müdürü Esther Crawford bir tweet'te yeniliğin ayrıntılarını verdi. Buna göre yeni resmi rozetini alacak hesaplar arasında devlet hesapları, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bazı tanınmış kişiler yer alıyor.

    Crawford Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Yeni Twitter Blue, kimlik doğrulamayı içermiyor. Mavi bir onay işareti ve belirli özelliklere erişim sunan, isteğe bağlı, ücretli bir abonelik. Hesap türleri arasında ayrım yapmanın yollarını denemeye devam edeceğiz." dedi.

    Twitter başlangıçta herkesin kendine mavi çek satın alabileceği yeni sistemini Pazartesi günü kullanıma sunmayı planlamıştı. Ancak, kötüye kullanımı engellemek amacıyla bugünkü ABD ara seçimlerine kadar sunum ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hareketin, diğerlerini oy kullanmaktan caydırabilecek yanlış sonuçlar iddiasında bulunan siyasi figürleri veya haber kuruluşlarını taklit eden doğrulanmış kullanıcıların olası yansımalarını sınırlamayı amaçladığı bildiriliyor.

    Uzmanlara göre bu "resmi" tanımlama, bu tür kasıtlı yanlış bilgilerin yayılmasını önlemeye çalışacak, ancak günde 200 milyondan fazla kullanıcıyı, bir platformda haberleri tanımlama ve tüketme biçimlerini temelden değiştirecek yeni bir özellik hakkında eğitmek zor bir iş olacak. Twitter mavi tik, on yılı aşkın süredir kullanılıyor.

    Elon Musk kararını verdi Twittera mavi tik yerine resmi etiketi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow