hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elon Musk koltuğu ona bıraktı! Twitter'ın yeni CEO'su kimdir? İşte cevabı...

    Elon Musk koltuğu ona bıraktı Twitterın yeni CEOsu kimdir İşte cevabı...
    expand

    Twitter'ın yeni CEO'su, derin reklam endüstrisi bağları olan bir ABD'li medya yöneticisi olan Linda Yaccarino oldu. NBC Universal'ın reklam satışları başkanı olan Yaccarino, sosyal medya ağının en çok sorun yaşadığı alana çözüm olmaya hazırlanıyor. Peki Yaccarino'nun yetenekleri ve kariyer geçmişi ne? Musk, gözünden sakındığı bu görevi ona neden bıraktı? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter'ın sahibi Elon Musk, satın alımdan itibaren sürdürdüğü CEO'luk görevini 59 yaşındaki ABD'li Linda Yaccarino'ya bıraktı. Musk, daha önce bu konuda birçok kez hamle yapmaktan kaçınmış, zaman zaman Twitter'ın yeni CEO'sunun köpeği olduğu gibi sulandırılmış açıklamalara imza atmıştı.

    "Twitter'ın yeni CEO'su olarak Linda Yaccarino'yu ağırlamaktan heyecan duyuyorum!" diyen Musk, Yaccarino'nun "öncelikle ticari operasyonlara odaklanacağını", kendisininn ise ürün tasarımı ve yeni teknolojiyle yakından bağlantılı kalacağını da sözlerine ekledi.

    Bu duyurudan önce NBCUniversal yaptığı açıklamada, Yaccarino'nun küresel reklamcılık ve ortaklıklar başkanı olarak görevinden derhal istifa edeceğini söyledi.

    KOLTUĞU BIRAKTI, YÖNETİMİ SERBEST BIRAKACAK MI?

    Musk, geçen sonbaharda Twitter'ı satın aldı ve o zamandan beri Twitter'ı yönetti. Bununla birlikte, çok az kişi Musk'ın kendisini Twitter'daki karar alma sürecinden çıkarmasını bekliyor.

    Reklam endüstrisinde derin köklere sahip olan Yaccarino'nun, Twitter'ın geleceğinde bir temel taşı olabileceği belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reklamcıları cezbetmek, birçok reklamcının geri dönmesine rağmen hiçbir ayrıntı vermemesinin ardından Musk ve Twitter için kritik öneme sahip.

    Musk, hiçbir zaman Tesla'nın CEO'su olmayı düşünmediğini ve kendisini bir mühendis olarak görmeyi tercih ederek başka herhangi bir şirketin CEO'su olmak istemediğini söyledi. Musk ayrıca o sırada Twitter'ın kurumsal yeniden yapılanmasının önümüzdeki hafta kadar tamamlanmasını beklediğini söyledi. Bunu söylemesinin üzerinden neredeyse altı ay geçti.

    Geçen yılın sonlarında Twitter takipçileriyle şakalaşan Musk, yeni bir CEO'nun beklentileri hakkında karamsarlığını dile getirdi ve bu kişinin "iflasa giden hızlı şeritte olan" bir şirketi yönetmek için "acıyı çok sevmesi gerektiğini" söyledi.

    Reklam ajansı DiGo'nun kurucusu ve kreatif şefi Mark DiMassimo, Yaccarino'nun Comcast ve NBC'deki reklam satışlarını başarılı bir şekilde entegre edip dijitalleştirdiğini ve farklı platformlarda çapraz satış reklamları geçmişinin, Twitter'ı bir dönüşümden dönüştürmeye çalışan Musk'a çekici gelebileceğini söyledi.

    Forrester Research'ün araştırma direktörü Mike Proulx, "CEO unvanından geri adım atarken, Musk'ın ürün çekimlerini yapmaktan geri adım atması pek olası değil" derken Proulx, Twitter'ın yeni CEO'sunun karşılaşacağı tek zorluğun reklamcılık olmadığını ekledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki Yaccarino neden tercih edildi? İşte cevabı...

    Elon Musk koltuğu ona bıraktı Twitterın yeni CEOsu kimdir İşte cevabı...

    MIAMI RANDEVUSU MU ETKİLİ OLDU?

    Yaccarino, NBCUniversal'da yaklaşık 12 yıl çalıştı ve ekibi 2011'den bu yana 100 milyar dolardan fazla reklam satışı gerçekleştirdi.

    LinkedIn'e göre Yaccarino daha önce NBC'nin reklamcılık ve müşteri ortaklıkları başkanı ve kablolu eğlence ve dijital reklam satışları başkanı olarak görev yaptı. Yaccarino, NBC'deki görevinden önce küresel eğlence şirketi Turner'da neredeyse yirmi yıl çalıştı.

    Geçen ay Yaccarino, Musk ile Miami sahnesinde yüzlerce reklamverenin önünde röportaj yaptı.

    YACCARINO KİMDİR?

    Sektördeki kişiler, Yaccarino'yu önemli reklamcılık uzmanlığına sahip bir pazarlamacı lideri olarak tanımlıyor, ancak iş tarafında başarılı olmak istiyorsa, ürün tarafında Musk'ın desteğine ihtiyacı olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazıları, Yaccarino'nun Musk'ın daha önce eleştirdiği bir kuruluş olan Dünya Ekonomik Forumu ile olan ilişkisine odaklandı ve bunun Musk'ın Twitter için “2.0 değerlerinden” uzaklaşma sinyali verebileceğini öne sürdü. Ancak Musk yakın zamanda, platformun "açık kaynak şeffaflığı ve geniş bir bakış açısı yelpazesini kabul etme taahhüdünün değişmediğini" söyledi.

    Diğerleri de Yaccarino'nun siyasi eğilimlerini sorguladı. 2018'de Donald Trump, Yaccarino'yu Spor Fitness ve Beslenme Konseyi'nde iki yıllığına görevlendirmek üzere atadı. Yaccarino, 2021 ve 2022'de Reklam Konseyi başkanı olarak, 200 milyondan fazla Amerikalıya ulaşan bir koronavirüs aşılama kampanyası oluşturmaya yardımcı olmak için Biden Beyaz Saray ile birlikte çalıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow