hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elon Musk, Tesla’nın insansı robotunu tanıttı: "Medeniyetin köklü bir dönüşümü"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yapay Zeka Günü 2022 etkinliğinde Tesla’nın merakla beklenen insansı robotu Bumble C ve Optimus tanıtıldı. Musk’ın “Tesla Bots” adını verdiği yeni robotların bir prototipi ve robotun yapabilecekleri etkinlikte gösterildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elon Musk, şirketinin planlanan insansı yapay zeka robot ürünü Optimus’un bir prototipini, Tesla'nın yıllık Yapay Zeka (AI) Günü'nde tanıttı. Optimus, kalabalık karşısına dans ederek ve el sallayarak resmi çıkışını yaptı.

    Yapay zeka robotu, Tesla'nın mühendislerinin yalnızca "kaba bir prototip" piyasaya sürmesiyle son derece erken aşamalarda görünse de, Musk kalabalığa robotu mümkün olan en kısa sürede yüksek hacimli ve düşük maliyetli yapmayı planladığını söyledi.

    Musk, Tesla'nın yapay zeka robotu Optimus'un sonunda "bir arabadan daha ucuza mal olacağını" ve "yoksulluğun olmadığı bir geleceğe" yol açabileceğini söyledi.

    Mevcut ekonominin insanlarla ve üretkenlikle sınırlı olduğunu, ancak Tesla'nınki gibi bir AI botunun hesaplamayı değiştirebileceğini söyleyen Musk, Tesla'nın Optimus'u el emeğiyle başa çıkabiliyorsa, "bir ekonomi yarı sonsuz hale gelir. Bu, bolluk içinde bir gelecek demektir. Yoksulluğun olmadığı, ürün ve hizmet açısından istediğiniz her şeye sahip olabileceğiniz bir gelecek. Bildiğimiz kadarıyla bu gerçekten medeniyetin köklü bir dönüşümüdür" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow