hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli zammı bugün mü açıklanacak? Emekli maaş zammı ne kadar, yüzde kaç olacak? Gözler Kabine'de!

    Emekli zammı bugün mü açıklanacak Emekli maaş zammı ne kadar, yüzde kaç olacak Gözler Kabinede
    expand

    Emekli maaş zammı için bir yandan enflasyon rakamları yakından takip edilirken bir yandan da geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar kapsamında gözler Meclis'e çevrildi. Bugünse Kabine toplantısı sonrasında memur emeklisi ve SGK ile Bağ-Kur emeklisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika açıklamalarına kulak verecek. Peki, emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? İşte son dakika emekli zammı haberleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücretin 11 bin liranın üzerine çıkması ve en düşük memur maaşının 22 bin lirayı geçmesinin ardından emeklilerde ek zam beklentisi oluşmuştu. Kök maaşa yapılan yüzde 25’lik enflasyon zammı sonrası gözler ek zam için yapılacak açıklamalara çevrilmişti.

     CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

    Erdoğan emekli zammına yönelik önceki açıklamasında "Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız. Her fırsatta vatandaşlarımızla bir araya gelmeye özen gösteriyorum." ifadelerini kullanmıştı. Bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısı sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik açıklamalarda bulunması bekleniyor.

    EMEKLİ MAAŞI EK ZAM NE ZAMAN?

    Emekli maaşlarına yapılması planlanan en zam için gözler Meclis'in açılacağı tarihe çevrilecek. Bu nedenle ekim ayında çalışmaların tamamlanması ve kasım ayında ise ek zamların gerçekleşmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİ MAAŞI EK ZAM NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

    Milyonlarca emeklinin beklentisiyle paralel açıklama, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Tüm imkanlarımızı zorlayarak gerekeni yağacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık. Çalışmaya başladık" dedi. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin gözü kulağı "ara zam gelir mi?" sorusuna çevrildi. Halihazırda en düşük SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşı 7500 lira, peki ara zam gelirse 4 aylık enflasyon verilerine göre maaş ne olur? 

    SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “Sadece temmuz ayının enflasyonunu görüyoruz. Temmuz ayında, ağustosta 9.90 olarak tek hanede kalma olasılığı yüksek, dolayısıyla biz nereye bakacağız eylül ayına bakacağız, eylül ayında da muhtemelen ikili rakama çıkacağız bu senaryoya göre 4 aylık enflasyon 29.71 rakamı ile karşı karşıya kalacağız. Taban aylık uygulaması yapılıp 10 bine de çıkarılabilir enflasyon rakamlarına bakılıp cumhurbaşkanının talimatı ile 9 bin 728 liraya çıkarılabilir. Muhtemelen eylül sonu ekim başı için zam durumu söz konusu olabilir” şeklinde yanıt verdi.

    Emekliye 5 bin TL 

    Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz.'' dedi. 

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow