hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım maaşı yatan iller 15 Kasım 2023! Evde bakım maaşı ödemeleri yattı mı?

    Evde bakım maaşı yatan iller 15 Kasım 2023 Evde bakım maaşı ödemeleri yattı mı
    expand

    Evde Bakım maaşı ödemeleri ile ilgili araştırmalar Kasım ayına girilmesiyle birlikte hızlandı. Hak sahibi başına aylık 5 bin 97 TL ödemenin yapıldığı evde bakım maaşı hangi iller için yatırıldığı sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ödemelerle ilgili açıklama geldi. Peki, Evde bakım maaşı ödemeleri yattı mı? İşte Evde bakım maaşı yatan iller 15 Kasım 2023...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklama ile Kasım ayı evde bakım maaşı ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığı açıklandı. Evde Bakım Yardımı ile, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen aile üyelerinin desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirten Göktaş, bu kapsamda, hak sahibi başına aylık 5 bin 97 lira ödeme yapıldığını aktardı. Göktaş açıklamasında, "Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık." ifadesini kullandı.

    EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

    Evde bakım maaşlarının durumu e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabilir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifereleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

    EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

    Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow