hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama! Evde bakım maaşı yattı mı, hangi illerde?

    Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama Evde bakım maaşı yattı mı, hangi illerde
    expand

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı ve engelli kişiler ile ailelerine verilen evde bakım maaşının yatıp yatmadığı araştırılıyor. Evde bakım parasından yararlanan binlerce kişi SMS ve e-Devlet sayfası üzerinden sorgulama işlemlerini yapabiliyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı, hangi illerde? İşte Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak soruları ödeme bekleyenlerin gündeminde yer almaya başladı. 2023 Ocak zammı ile 4 bin 337 TL'ye yükseltilen evde bakım parası ödeme durumu SMS ve e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Normal şartlarda ayın 15’i ile 30’u arasında yapılan ödemelerin Ramazan Bayramı sebebiyle daha erken bir tarihte yatıp yatmayacağı merak ediliyor.

    NİSAN AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

    Evde bakım parası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Ancak bu ay Ramazan ayı ve bayrama denk gelmesi sebebiyle ödemelerin 20 Nisan’dan önce yatırılabileceği düşünülüyor.

    SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

    Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

    E-DEVLET İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA

    e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow