hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT için banka promosyonu olacak mı? EYT'liler de bankalardan emekli promosyonu alabilir mi?

    EYT için banka promosyonu olacak mı EYTliler de bankalardan emekli promosyonu alabilir mi
    expand

    EYT'liler emekli banka promosyonu ödemeleri hakkında bilgileri sorguluyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar kanun teklifi Meclis'te kabul edildi. EYT düzenlemesiyle 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı tanındığı biliniyor. Kamu, özel bankaların promosyon yarışı yeniden gündemde... Peki ama EYT'liler için banka promosyonu olacak mı? İşte, 2023 EYT'lilere banka promosyonu ödemeleri gelişmesi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT'lilere banka promosyonu ödemeleri konusu yeniden gündemde... EYT banka promosyon ödemeleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinden sonra sorgulatılmaya başlandı. Her emekli, 3 yıl boyunca bankadan alma taahhüdü vermeleri halinde promosyon alabiliyor. EYT'liler de  3 yıl boyunca bankadan alma taahhüdü vermeleri halinde EYT banka promosyonu alabilecek.

    EMEKLİLER PROMOSYON ALABİLİYOR

    Emekli promosyonu 3 yılda bir verilmektedir. Banka ile iletişime geçen emekliler dilekçe verdikten sonra promosyon sürecini başlatabiliyordu. Aynı durumun EYT'liler için de geçerli olup olmadığı sorgulatılıyor.

    EYT MAAŞINDA NİSAN İHTİMALİ

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'de ilk maaşın alınacağı tarihe ilişkin açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, "Mart ayında EYT'li kardeşlerimiz maaşlarını alacak" demişti. 

     Milliyet'in haberine göre; Maaşlar dilekçe verildikten sonraki ay başından itibaren ödenmeye başlanacak. İlk maaşlarının mart ayında ödenmesi planlanıyor.
     

    EYT'LİLER DE PROMOSYON ALABİLECEK Mİ?

    Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da yeni emekli olan birisi ilk maaşını aldığı banka ile ya da başka bir banka ile sözleşme yaparak üç yıllık taahhüt süresini başlatabiliyor. EYT emeklileri de aynı şartlarla emekli promosyonu alabilecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow