hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed faiz artırımının ne kadar olacağında ayrıştı

    Fed faiz artırımının ne kadar olacağında ayrıştı
    expand

    Fed yetkililerinin verdikleri demeçlerde faiz artırımının miktarı noktasındaki ayrışma dikkat çekti. Farklı yerlerde konuşan üyeler, yıl sonunda hedeflenen faiz oranında anlaşamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkez bankası Federal Reserve (Fed) üyeleri farklı yöndeki çıkışlarıyla şaşırttı. birleşen St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly faiz artırımında birleşirken yıl sonunda görmek istedikleri seviyeler ise farklı oldu.

    Wall Street Journal'a verdiği demeçte Bullard, bu yılın sonunda faiz oranını yüzde 3,75 ile yüzde 4,00 hedef aralığına getirmek istediğini söyleyerek "Faiz oranı artışlarını neden gelecek yıla uzatmak istediğinizi gerçekten anlamıyorum” dedi.

    Bullard, ekonominin gücüne işaret ederek şu anda üst üste üçüncü bir 75-bazını desteklemekten yana olduğunu belirtti.

    Daly ise CNN International’a verdiği demeçte Bullard ile çelişecek şekilde bu yılın sonuna kadar yüzde 3'ün üzerinde ve 2023'te biraz daha yükseğe çıkma önerisini sundu.

    Kesin hızın son aylarda canlı büyüme gösteren istihdam verilerine ve enflasyona bağlı olacağını söyleyen Daly, kötü gelen ABD büyüme verilerine dikkat çekerek "Politikada aşırıya kaçmadığımızdan emin olmak için bunu dikkate almalıyız" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow