hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED Mart ayı faiz kararı açıklanıyor!

    FED faiz kararı 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak FED Mart ayı faiz kararı açıklanıyor
    expand

    Küresel piyasaları yakından ilgilendiren FED faiz kararının nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ABD ekonomisini etkilemesiyle birlikte FED’in duruşu önemli olacak. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olacak? İşte dünyanın merakla beklediği faiz kararıyla ilgili detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED faiz kararının açıklanması için son saatlere girildi. FED Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz aylarda mart ayının faiz artırımı için uygun olduğunu düşündüğünü ifade etmişti. Daha önce yükselen enflasyonun da etkisiyle faiz oranını artırmayı planladığını duyuran FED'in faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin, ABD ekonomisi üzerinde yüksek belirsizlik oluşturduğunu belirten Powell, "FED durumu yakından izliyor. Faiz artışı sürecinin başlamasından sonra bilançoyu düşürmeye başlayacağız. Tedarik yollarında yaşanan bozulmalar daha da büyüdü ve beklenenden daha uzun sürecek." açıklamasında bulunmuştu.

    FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

    ABD Merkez Bankası FED Toplantısı 15-16 Mart tarihlerinde yapılacak FED mart ayı faiz kararı 16 Mart saat 21.00-21.30 arasında açıklanacak. FED 2022 üçüncü toplantı ise 3-4 Mayıs tarihinde yapılacak.

    FED FAİZ KARARI NE OLACAK?

    FED para politikası toplantısında gecelik gösterge faizini çeyrek puan artırması bekleniyor.  ABD’de tüketici enflasyonu, ocakta yüzde 7,5 ile 40 yılın zirvesine çıkmıştı. FED’in federal fonlama faizi ise yüzde 0-0,25 aralığında bulunuyor.

    FED FAİZ ARTIRIRSA NE OLUR?

    FED’in olası bir faiz artışı gelişmekte olan piyasalar başta olmak üzere dünya piyasalarını derinden etkileyecek. FED’in faiz artırımı doların değerinin artması ve büyümenin yavaşlamasını beraberinde getirebileceği düşünülüyor. Bu nedenle Fed kararları piyasalar tarafından endişe ile takip ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow