hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Mart 2022 faiz kararı açıklandı! TCMB Mart ayı faiz kararı ne oldu?

    Merkez Bankası Mart 2022 faiz kararı açıklandı TCMB Mart ayı faiz kararı ne oldu
    expand

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Mart 2022 faiz kararı için toplantı gerçekleşti. Politika faizi için gözler bugün TCMB PPK toplantısındaydı. Merkez Bankası faiz kararı son dakika açıklandı. Peki, Mart ayı faiz kararı ne oldu? İşte tüm detaylarıyla MB faiz kararı..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararının dün açıklanmasının ardından piyasalara nasıl yansıyacağı merak edilirken gözler bugün açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Döviz kurları ve altın fiyatları gibi yatırım ürünlerini etkilemesi nedeniyle ekonominin gözü bugün Merkez Bankası’nda olacak. Mart ayı faiz kararını belirlemek üzere toplanacak olan Para Politikası Kurulu alınan kararını son dakika açıkladı.

    MERKEZ BANKASI MART 2022 FAİZ KARARI 

    2022’nin üçüncü faiz kararı için toplantı 17 Mart 2022 Perşembe günü gerçekleşti. Saat 14.00’de TCMB mart ayının kararını açıkladı. Merkez Bankası Mart ayı faiz kararı açıklandı. MB politika faizini 14 seviyesinde sabit bıraktı. Karar sonrası ilk değerlendirmeler CNN TÜRK canlı yayınında olacak.

    BU YILIN FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu.

    Eylül ayında ise faizler yüzde 19’dan yüzde 18’e çekildi. Ekim ayında politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 18'den yüzde 16'ya indirildi. Kasım ayında da faiz indirimini sürdüren TCMB 100 baz puan indirime gitti ve faizleri yüzde 15’e çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak Aralık ayında da faizlerin 100 baz puan indirilmesiyle birlikte faizler yüzde 14’e düşürülmüş oldu.

    2022 Ocak ve Şubat aylarında sabit tutma kararı alındı ve faizler yüzde 14’te sabit bırakıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow