hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed üyeleri faiz artırımında ayrı yerlerde

    Fed üyeleri faiz artırımında ayrı yerlerde
    expand

    Beklentiler, birkaç Fed açıklamasının Haziran ayında bir faiz artırımını duraklatmaya veya atlamaya yönelmesiyle değişti. Bu, önceki şahin mesajların tersine dönmesi anlamına geliyor. Ancak karar vericiler arasında yine de artırımdan yana olanlar var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker yaptığı açıklamada, faiz artırımlarında "atlamayı" desteklediğini söyledi.

    Harker, "Gerçekten giderek bu toplantıya daha fazla atlamamız gerektiğini düşünerek giriyorum. Ancak Cuma günkü istihdam verileri fikrimi değiştirebilir." ifadelerini kullandı.

    Fed yöneticisi ve başkan yardımcısı adayı Philip Jefferson da, politika yapıcılara daha fazla veriyi incelemeleri için zaman verdiği için faiz artırımını atlamanın mantıklı olduğunu söyledi.

    Jefferson, Washington'da düzenlenen bir finansal istikrar konferansında yaptığı açıklamada, "Yaklaşan bir toplantıda faiz artırımını atlamak, Federal Açık Piyasalar Komitesi'nin (FOMC) ek politika sıkılaştırmasının kapsamı hakkında karar vermeden önce daha fazla veri görmesine izin verecektir." diye konuştu.

    Ancak tüm Fed yetkilileri bu görüşü paylaşmıyor. Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester, oranları artırmamak için "zorlayıcı" kanıt bulunmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mester Financial Times'a verdiği bir röportajda "Duraklamak için gerçekten zorlayıcı bir neden görmüyorum. Faiz oranlarını yükseltmek ve ardından ekonominin nereye gittiği konusunda daha az belirsiz olana kadar bir süre tutmak için daha zorlayıcı bir durum görüyorum." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow