hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Eylül ayı FED faiz kararı açıklama saati 2023...

    FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak Eylül ayı FED faiz kararı açıklama saati 2023...
    expand

    ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jeremy Powell'ın katılımıyla gerçekleştirilecek toplantının ardından, 2023 Eylül ayına ait FED faiz kararını açıklanacak. İç ve dış piyasalar üzerinde büyük bir etkisi olan bu kararın açıklanacağı tarih sorgulanıyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman Eylül 2023? FED toplantısı hangi tarihte yapılacak? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalar, FED tarafından açıklanacak faiz kararını bekliyor. Ağustos ayında toplantılarına ara veren FED, Eylül ayında yeni bir faiz kararı almak üzere tekrar bir araya gelecek. FED Başkanı Jerome Powell, yakın zamanda yaptığı bir açıklamayla "Eğer gerekli görülürse faizleri daha da artırmaya hazırız" mesajını vermişti.

    FED FAİZ KARARI NE ZAMAN EYLÜL 2023?

    FED, eylül ayı toplantısını 19-20 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirecek. Toplantının ardından FED Başkanı Powell 20 Eylül'de saat 21.00 civarı FED faiz kararını duyuracak.

    FED EYLÜL AYI FAİZ KARARI NE OLACAK?

    Fed Başkanı Jerome Powell, faiz politikasına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

    Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda konuşan Powell şu mesajları verdi:"Gerekli görüldüğü takdirde faizleri daha fazla artırmaya hazırız. Fed faizlere yönelik sonraki adımlara verilere bakarak karar verecek. Fed, faizleri tekrar yükseltme veya sabit tutmaya karar verirken dikkatli bir şekilde ilerleyecek. Enflasyon son derece yüksek seviyede kalmaya devam ediyor. Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşeceğinden emin olana kadar faizleri kısıtlayıcı seviyede tutmaya niyetliyiz. Fed yüzde 2 enflasyon hedefini değiştirmeyecek. Trendin üzerindeki büyüme Fed'in daha fazla faiz artışı yapmasını gerektirebilir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow