hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed’in faiz kararı ne olacak? Uzman isim CNN Türk’te değerlendirdi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ekonomide haftanın öne çıkan gelişmesinde Fed faiz kararını verecek. Peki tüm dünyanın, piyasaların gözünü diktiği hamle için beklentiler ne yönde? Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Filiz Eryılmaz CNN TÜRK’e konuk oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz CNN Türk canlı yayınında, Fed’in 25 baz puan artırım yapacağının neredeyse piyasa tarafından fiyatlandığını belirtti. Piyasanın Fed’in bundan sonraki sürede ne yapacağına bağlı olarak hareketlilik kazanacağını ifade eden Eryılmaz “Haziran’da bir 25 baz puan artırım daha gelme ihtimali var mı?” sorusunun önem kazanacağını belirtti.

    Piyasanın “kesinlikle artık Fed’in duracağını fiyatladığını” vurgulayan Eryılmaz, Fed’in Eylül’e kadar beklemeye geçeceğini söyledi.

    Filiz Eryılmaz şu ifadeleri kullandı:

    “Piyasalar, ‘Fed, Eylül sonrası yıl sonuna kadar 50 baz puan indirir ve yılı 4,5-4,25 aralığında tamamlar’ diyor. Dolayısıyla iki belirsizlik var; biri Haziran’da duracak mı? Diğeri, yılın ikinci yarısı faiz indirecek mi indirmeyecek mi?... Piyasa şimdilik yılın ikinci yarısıyla ilgilenmiyor onu bir tarafa bırakacak. Şuna bakacak: Haziran’da bir 25 baz puan daha gelir mi?

    Piyasada hakim beklenti, Fed’in artık 25 baz puan faiz artışını yaptıktan sonra duracağı yönünde. Fakat tabii şöyle bir durum da var: Gelen rakamlar özellikle enflasyona ilişkin rakamlar Fed’i rahatsız eden rakamlar. ABD’de katı bir enflasyon var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yine bu Cuma tarım dışı istihdam verisi de gelecek, oraya da bakacağız. Buna rağmen ben çok şahin bir Fed beklemiyorum. Yine de piyasanın beklediği şekilde çok açık bir Fed de olmayacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow