hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed’in yeni hedefi iklim krizi

    Fed’in yeni hedefi iklim krizi
    expand

    Fed, gelecek yıl ABD'nin 6 büyük bankasıyla iklim senaryosu çalışması yapacak. Bankanın yaptığı açıklamaya göre, iklimle ilgili finansal riskler ve bunları ölçme, yönetme kabiliyeti geliştirilecek. 2023 sonuna kadar sürecek çalışmadan elde edilen bulgular yayımlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkez bankası Federal Reserve (Fed), yaptığı açıklamada, ülkenin 6 büyük bankası ile iklimle ilgili finansal riskleri ölçme ve yönetme yeteneklerini geliştirmek için analizler yapacağını duyurdu. Çalışmaya denetleme firmaları da katılacak.

    Fed, açıklamada, finansal kurumların dayanıklılığını farklı varsayımsal iklim senaryoları altında değerlendireceğini belirtti.

    Bir pilot iklim senaryosu üzerinden düzenlenecek çalışmada pilot çalışmanın herhangi bir sermaye veya denetim etkisi olmayacağı aktarıldı.

    6 BANKA AÇIKLANDI

    Açıklamada, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley ve Wells Fargo'nun çalışmaya katılacak bankalar olduğu bildirildi. İklim senaryosu analizinin banka stres testlerinden ayrı ve farklı olacağı kaydedildi.

    Açıklamada, çalışma boyunca katılımcı bankaların iklim senaryolarının belirli portföyler ve iş stratejileri üzerindeki etkisini analiz edeceği belirtilerek, analizin inceleneceği ve iklimle ilgili finansal riskleri yönetmek amacıyla kapasite oluşturulması için firmalarla bağlantıya geçileceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in açıklamasında, çalışmadan elde edilen bulgular yayımlanacak. Analiz çalışmasının 2023 ile başlayacağı ve yıl sonuna doğru sonuçlanmasının bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow