hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Fırsatçı terörü"! Cumhurbaşkanı Erdoğan zincir marketlere karşı Kabine Toplantısı'nı işaret etti

    Fırsatçı terörü Cumhurbaşkanı Erdoğan zincir marketlere karşı Kabine Toplantısını işaret etti
    expand

    Katar ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde fahiş zamlar yapan marketlere karşı yeni yaptırımlar yolunda Kabine Toplantısı'nı adres gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen hafta içinde zincir marketlerin de olduğu işletmelere uygulanan 9 milyon TL'nin üzerindeki para cezasının ardından gündem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'da düzenlenen Dünya Kupası organizasyonunun dönüşünde de marketlerin fahiş artışı oldu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşın “fırsatçı terörü” dediği bir konu var. Özellikle son üç aydır maliyetlerde bir artış yok. Akaryakıt giderleri artmıyor, personel giderleri artmıyor ama marketlerin yüzde 30’a varan oranlarda son 3 aydır artışlar yaptığı görülüyor. Bu özellikle sosyal medyada vatandaşlar çokça dile getirdiği bir şikayet. Vatandaşlar şunu söylüyor, bunlara sadece para cezası yetmiyor. Çünkü bunlar para cezasını maliyetlerin üzerine koyuyorlar ve aynı şekilde yollarına devam ediyorlar. Artık daha sert tedbirler gelir mi?" sorusuna yanıtında konuya açıklık getirdi.

    Erdoğan, "Biz hukuk devletiyiz. Soruşturmalar neticesinde gerekli adımları attık, atarız. Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz. Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EN SON 21 İŞLETMEYE 9,4 MİLYON CEZA VERİLDİ

    Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu geçen hafta 2022 yılının 7'nci toplantısı sonucunda fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı değerlendirilen, aralarında ulusal marketlerin de bulunduğu 21 işletmeye toplam 9 milyon 403 bin 237 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasına karar verilmişti.

    Bugüne kadar yapılan denetimlerde, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere para cezası toplamda 56 milyon 602 bin liraya ulaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow