hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de ateşkes sesi ABD iş piyasasında yükseldi

    Gazzede ateşkes sesi ABD iş piyasasında yükseldi
    expand

    ABD'li işletmeler ve tüketiciler Gazze'de ateşkes talebiyle küresel boykota katılıyor. Chicago, New York, Texas, California gibi önde gelen eyaletler etkili katılımlarıyla çatışmaları durdurma çağrısı yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nin derhal insani ateşkes çağrısı yapan kararını veto etmesinden bir gün sonra Filistinli gruplar tarafından duyurulan küresel boykota dünya çapındaki topluluklar katıldı.

    Chicago bölgesinde 270'den fazla işletme kapandı. Katılan işletmeler arasında fitness stüdyoları, oto tamir atölyeleri, güzellik salonları ve özel okullar yer aldı.

    New York'tan Texas'a ve California'ya kadar ülke genelindeki eyaletlerde de işletmelerin kapandığı görüldü.

    ABD HALKI RAHATSIZ

    Greve katılan Amerikalılar CNN'e, ABD'nin İsrail'e verdiği destekten dolayı kendilerini özellikle suçlu hissettiklerini söyledi. ABD, BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes çağrısı yapan kararını veto etmenin yanı sıra, İsrail'e, yıllık askeri yardım olarak milyarlarca ABD doları vergi doları da dahil olmak üzere diplomatik ve askeri destek sağlıyor.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Cuma günü milletvekillerine İsrail'e 106 milyon dolar değerinde mühimmat satışı için bir acil durum beyanı gönderdi ; bu, kongre komitelerinin genellikle böyle bir satışı incelemesine izin verilen standart 20 günlük süreyi atladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: CNN International

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow